Gemeente Amersfoort

Actiedag Buurtbudget

datum: : 21 maart 2003

Zaterdag 22 maart is er een speciale dag in het kader van het Buurtbudget 2003. Een opvallende karavaan trekt door de wijken Randenbroek, Schuilenburg, Liendert, Rustenburg, Kruiskamp en De Koppel. Deze karavaan informeert de bewoners over het indienen van een aanvraag voor het Buurtbudget 2003.

De informatiekaravaan doet de volgende plekken aan: 11.00 uur wijkcentrum de Groene Stee
11.15 uur winkelstrip bij de Lidl
11.40 uur Orion
12.15 uur Neptunusplein
12.30 uur wijkcentrum de Roef
13.15 uur Operaplein
13.45 uur Euterpeplein
14.00 uur wijkcentrum het Klokhuis

De karavaan heeft skaters in zijn kielzog en trekt met verrassende acties de aandacht.
Van 12.00 tot 14.00 uur kunnen bewoners ook terecht in de wijkcentra het Klokhuis, de Groene Stee en de Roef. Daar helpen bewonersleden van de Wijkbeheerteams met plezier bij het opstellen van een aanvraag Buurtbudget.

Wensen worden werkelijkheid
Sinds 2001 kunnen bewoners van Amersfoort hun wensen of ideeën voor hun buurt of straat werkelijkheid laten worden. De gemeente stelt jaarlijks geld beschikbaar in de vorm van het Buurtbudget. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan een aanvraag voor het Buurtbudget. Meerdere bewoners moeten het plan ondersteunen en het plan moet de leefbaarheid in de buurt ten goede komen. Het Wijkbeheerteam beoordeelt de aanvragen.

Voorbeelden van plannen die zijn gerealiseerd met het Buurtbudget: verlichting van de Viking in Liendert, straatfeesten aan de Trekvogelweg en de Scholeksterstraat, plaatsing van voetbaldoelen en een basketbalpaal bij de Sperwerhorst, bloembakken aan de balkons van de Mozartweg, een buurtbarbecue aan de Bachweg, een beeld van een uit het ei kruipende vogel aan de Schuilenburgerweg, een picknicktafel bij de Buitenkast aan de Berliozstraat, muurschilderingen aan een flat aan de Boogschutter, enzovoort.

Zoekwoorden:

Deel: ' Actiedag Buurtbudget in Amersfoort '
Lees ook