Ingezonden persbericht

Aether Arcus en Kabelfoon sluiten samenwerkingsovereenkomst.

Snelle internet toegang via WDSL.
Naaldwijk, 14 maart 2003 ­ Aehter Arcus een aanbieder van draadloze infrastructuur ten behoeve van het verkrijgen van internet toegang en Kabelfoon, een van de grotere breedband-ISP's in Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten.
Kabelfoon gaat als ISP haar diensten via de infrastructuur van Aether Arcus aan zowel de consumenten- als de zakelijke gebruiker aanbieden. De samenwerking richt zich op het aanbieden van snel internet op die plaatsen waar geen ADSL en/of internet via de Kabel wordt aangeboden. Het eerste gebied waar deze samenwerking resulteert in een aanbod naar de markt is in de Gemeente Maasdriel. In deze gemeente en in de omliggende gebieden is Aether Arcus op dit moment met de uitrol van het netwerk gestart. De eerste gebruikers zullen tweede helft maart aangesloten worden.
"Voor Kabelfoon is dit een uitbreiding van de bereikbaarheid van onze dienstverlening die past in onze strategie" zegt Aart Verbree, directeur Kabelfoon. "We hebben ruime ervaring met het aanbieden van onze diensten via zowel kabel als telefoon-netwerken, en zien dit als een mogelijkheid om op nog meer plaatsen in Nederland internetgebruikers van onze service gebruik te laten maken. Voor Kabelfoon is dit technisch zowel als economisch mogelijk omdat we in een groot gedeelte van Nederland een eigen glasvezel backbone in operatie hebben. Breedband heeft een abonnementen-aanbod wat zowel prijstechnisch als inhoudelijk voor de eindgebruiker interessant is. Wij zijn verheugd dat we in staat zijn dit aanbod ook via de draadloze infrastructuur van Aether Arcus onder vrijwel dezelfde voorwaarden kunnen aanbieden''
"Aether Arcus heeft een open netwerk filosofie en daar past een overeenkomst met Kabelfoon volledig in" aldus René Slegers, directeur van Aether Arcus. "Wij bieden een snelle en betrouwbare draadloze infrastructuur waarmee Kabelfoon in staat is een goede dienstverlening naar de eindklanten te realiseren. Aether Arcus is kort geleden geselecteerd om de draadloze infrastructuur in de gemeente Maasdriel te realiseren en daarom zal ook in deze gemeente als eerste de dienstverlening aangeboden worden. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Kabelfoon de eindgebruiker zal leiden tot een goed aanbod voor zowel de consument als de zakelijke gebruiker"

Over Aether Arcus
Aether Arcus biedt op professionele wijze draadloos internet in Nederland aan. Daarbij richt Aether Arcus zich op zowel gebieden waar geen of nauwelijks ADSL of kabel aanwezig is als op publieke locaties waar bezoekers via Laptop of PDA kunnen internetten. Aether Arcus onderscheidt zich door een open netwerk filosofie. Wij investeren in de aanleg en instandhouding van draadloze netwerken en stellen die open voor Internet Service Providers.


Aether Arcus werkt samen met gerenommeerde partijen zodat de eindgebruiker altijd kan beschikken over een snelle breedbandige verbinding met een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid.
Meer informatie is te vinden op www.aetherarcus.com Over Kabelfoon
Kabelfoon BV is een volle dochter van CAI Westland, de kabeltelevisie exploitant gevestigd te Naaldwijk. Internetprovider Kabelfoon BV levert reeds kabelinternet in o.a. het Westland, Maassluis, Schiedam, IJsselstein, Gouda, Harderwijk, en nog een aantal gemeenten in Zuid-Holland, Gelderland, Brabant en Utrecht aan ruim 40.000 abonnees. Binnenkort ook in Noord-Holland zoals Aalsmeer en Uithoorn. Daarnaast biedt Kabelfoon BV ook landelijk internet via de telefoon, ISDN of ADSL aan.
Een kabelinternet-abonnement van Kabelfoon biedt veel voordelen boven inbellen via een telefoonlijn. Voor een vast bedrag per maand krijgt de kabelabonnee 24 uur per dag toegang tot het internet. Er zijn geen telefoontikken en de kabelinternetter blijft telefonisch bereikbaar. Vanzelfsprekend zijn ook de radio en televisiesignalen gelijktijdig beschikbaar.
Kabelfoon levert voor het draadloos internetten de abonnementen Draadloos Standaard, Premium en Super onder dezelfde voorwaarden en tarieven als de huidige abonnementen, met uitzondering van het feit dat de aansluitappartuur (WDSL-modem) door AetherArcus wordt aangeleverd.
Meer informatie over Kabelfoon is te vinden op www.kabelfoon.nl
---- --

Deel: ' Aether Arcus en Kabelfoon sluiten samenwerkingsovereenkomst '
Lees ook