Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 november 2011

Allianz Global Assistance en International Space Transport Association (ISTA) samen in ruimtevaart Allianz Global Assistance begeleidt ruimtereizigers voor, tijdens en na de ruimtevlucht met speciale ruimtevaartverzekeringen

's Wereld grootste reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance en brancheorganisatie International Space Transport Association (ISTA) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Reden hiervoor is de steeds grotere interesse voor ruimtevaarttoerisme en commerciële ruimtevaart. De twee partners zijn van mening dat ruimtereizigers een veilige en comfortabele ruimtevlucht moeten kunnen maken en dat begeleiding van ruimtereizigers voor, tijdens en na deze unieke ervaring daaraan bijdraagt. De eerste commerciële ruimtevlucht staat - volgens Virgin Galactic - gepland voor oktober 2012. Met de overeenkomst is de ruimtevaartindustrie voor het eerst verzekerbaar. Verzekeraars en individuele bedrijven kwamen niet eerder verzekeringen overeen. "Brancheorganisatie ISTA heeft als taak om de ruimtevaartindustrie en gebruikers bij elkaar te brengen. Het is voor het eerst dat reizigers en reisaanbieders zich nu kunnen verzekeren", zegt directeur-generaal Ronald Heister. In de komende maanden benadert Allianz Global Assistance aanbieders van ruimtevluchten, reisagenten, ruimtetoeristen, wetenschappers en consumentenorganisaties met de nieuwe verzekeringsproducten.

Nieuwe generatie reizigers
"Op dit moment verzekeren we wereldwijd al meer dan 30 miljoen mensen", legt Erick Morazin, directeur Global Accounts van Allianz Global Assistance, uit. "Allianz Global Assistance ziet ruimtetoerisme als een groeimarkt voor de nieuwe generatie reizigers. Onze samenwerking met de brancheorganisatie voor commerciële ruimtevaart International Space Transport Association (ISTA) toont onze steun en interesse in de ruimtevaartindustrie."

Reisverzekering
Allianz Global Assistance, in Nederland opererend onder de handelsnaam Mondial Assistance, werkt samen met ISTA aan een uitgebreid pakket reisverzekeringen. Speciaal ontwikkeld voor ruimtetoeristen, wetenschappers in de ruimte, spacelines zoals Virgin Galactic, Xcor en SpaceLinq en medische dienstverleners. Belangrijk onderdeel hiervan is gespecialiseerd advies en persoonlijke dienstverlening voor ruimtereizigers. Allianz Global Assistance wil ruimtereizigers en hun families van A tot Z begeleiden - van de voorbereidingen tot hun veilige terugkeer thuis. Morazin: "De ruimte is onvermijdelijk de nieuwe grens die we overgaan en wij nemen een gigantische stap voorwaarts om onze toekomstige ruimtevaartklanten een veilige en comfortabele ruimtereis te bezorgen."

Wereldwijde vertegenwoordiging
Volgens Taras Ploshchansky, directeur Legal Affairs van ISTA is "het noodzakelijk om de nieuwe ruimtevaartindustrie wereldwijd te vertegenwoordigen, begeleiden en ondersteunen. Het naar de ruimte brengen van reizigers, vracht en wetenschappelijk onderzoek, betekent dat we nieuwe wetten en regels nodig hebben. Maar ook onderzoek, marketing en communicatie zijn hard nodig. Wij zijn heel blij dat we in Allianz Global Assistance een partner hebben gevonden voor verzekeringen voor ruimtereizigers. Met onze gecombineerde kennis, expertise en ervaringen, kunnen we een uitgebreid pakket professionele diensten bieden aan individuele reizigers, wetenschappers, bedrijven, ISTA-leden en overheidsorganisaties."

ISTA Awards
Op 14 november worden in Space Trade Center Spherium (Den Haag) verschillende commerciële ruimtevaartplannen gepresenteerd. Zowel Erick Morazin als Taras Ploshchansky zijn daarbij beide aanwezig. Ok worden de allereerste ISTA Awards uitgereikt aan: Sir Richard Branson (oprichter van Virgin Galactic), Viktor Vekselberg (president-directeur van de Russische Skolkovo Foundation) en de Russische kosmonaut dr. Sergei Zhukov. Ze worden met deze prestigieuze prijzen geëerd voor hun duurzame inzet en pionerende rol in de commerciële ruimtevaart.

Allianz Global Assistance / ISTA partnerschap
Tijdens dit evenement presenteert Erick Morazin officieel de samenwerking van Allianz Global Assistance en International Space Transport Association om ruimtevaartverzekeringen en de daarbij horende dienstverlening te ontwikkelen.

################## einde persbericht #################

Allianz Global Assistance
Hoe kunnen we helpen?
Allianz Global Assistance opereert in enkele landen onder de handelsnaam Mondial Assistance . Als internationaal leider in dienstverlening, reisverzekering en gezondheidszorg, levensverzekering en thuiszorg telt Allianz Global Assistance méér dan 10.000 werknemers, die 40 verschillende talen spreken en over de hele wereld met een netwerk werken van 400.000 servicepunten en 180 correspondenten. 250 miljoen burgers, 4% van de totale wereldbevolking, heeft baat bij de diensten en producten die de Group op vijf verschillende continenten biedt. Website: www.allianz-global-assistance.com. RSS-feed: http://twitter.com/allianzassist Perscontact: Rumeur Publique, telefoon: +33 1 55 74 52 00, allianzglobalassistance@rumeurpublique.fr

International Space Transport Association
Rond commerciële ruimtevaart ontstaat een hele nieuwe economie met ruimtetrainingen, vrachtvervoer door de ruimte, hotels in de ruimte en nog veel meer toepassingen. De toenemende economische waarde van ruimtevaartactiviteiten maken het daarnaast een meer en meer op consumentengerichte industrie. Het vraagt om een efficiënt functionerende en onafhankelijke organisatie, die erkend wordt door stakeholders. Een organisatie die controleert, uitvoert, de naamsbekendheid versterkt en de economische waarde van de industrie duurzaam vergroot. International Space Transport Association (ISTA) combineert al deze taken en voert op de consument gerichte aandacht en wereldwijde activiteiten uit. Het enorme potentieel van de commerciële ruimtevaart vraagt van ISTA inzicht om de ruimtevaart uit de kinderschoenen op weg te helpen naar volwassenheid. Website: www.istaspace.com

Deel: ' Allianz Global Assistance en International Space Transport Associati.. '
Lees ook