Gemeente Almere

Almeerse gemeentesecretaris Ig Caminada met vervroegd pensioen

foto De gemeentesecretaris van Almere, de heer drs. I.W.L.A. Caminada (58), zal zijn functie per medio september van dit jaar neerleggen. Caminada maakt gebruik van de FPU-regeling om vervroegd met pensioen te gaan.

In verband met het aangekondigde vertrek van burgemeester drs. H.G. Ouwerkerk eind vorig jaar besloot Caminada op dat moment zijn beslissing uit te stellen met het oog op de continuïteit van de organisatie. Op verzoek van het college van B&W werkt hij de nieuwe burgemeester, die per juli verwacht wordt, nog enkele maanden in. Andersom hecht Caminada er aan dat naast de wethouders ook de nieuwe burgemeester invloed kan uitoefenen op de benoeming van een nieuwe gemeentesecretaris.

Historicus Caminada werkt sinds 1995 bij de gemeente Almere. Na zijn studie geschiedenis en politieke wetenschap aan de Universiteit Leiden was hij onder meer werkzaam bij het Rijk en dertien jaar bij de provincie Noord-Brabant. Voordat hij naar Almere kwam, werkte hij tien jaar bij de gemeente Utrecht, op het laatst als directeur onderwijs. Caminada wil zijn oude vakgebied weer oppakken, onder meer door zich te gaan verdiepen in de geschiedenis van de politieke theorie.

Deel: ' Almeerse gemeentesecretaris Ig Caminada met vervroegd pensioen '
Lees ook