Politie Amsterdam-Amstelland

Assistentie gevraagd / dode vrouw
5-9-2001. De recherche van bureau Van Leijenberghlaan onderzoekt de dood van een 88-jarige bewoonster van de Hercules Seghersstraat. De overleden vrouw werd maandagmiddag aangetroffen door familieleden. De recherche gaat er vanuit dat alleen wonende vrouw door misdrijf om het leven kwam. Over de doodsoorzaak kunnen in belang van het onderzoek geen mededelingen worden gedaan. Een motief is nog niet naar voren gekomen.
De politie heeft acht man op het onderzoek gezet. Mensen die informatie over de zaak hebben, wordt verzocht bureau Van Leijenberghlaan te bellen, telefoon (020) 559 25 21.Bejaarden bestolen
5-9-2001. Een 79-jarige bewoonster van de Bos en Lommerbuurt is dinsdagmiddag bestolen door een man die zich voor elektramonteur uitgaf. Hij rommelde wat in de meterkast en griste op een onbewaakt ogenblik de portemonnee van het slachtoffer van tafel. Direct daarop nam hij de benen.

Aalsmeer
Een 70-jarige bewoonster van Aalsmeer werd bestolen in de Ophelialaan. De vrouw liep met haar fiets aan de hand en kwam twee mannen met getinte huidskleur tegen. De één leidde haar af en vroeg waar de Ophelialaan was. De ander haalde intussen haar handtas uit de fietstas. Het slachtoffer had dat snel door, liet haar fiets vallen en holde schreeuwend achter het tweetal aan. Het resultaat was dat de mannen haar tas teruggaven.Zwaar gewond na val balkon
5-9-2001. Dinsdagavond raakte een 42-jarige man gewond na een val vanaf het balkon op de tweede etage in de Oosterparkbuurt. Volgens omwonenden had de man zichzelf buitengesloten en wilde hij via het balkon van buren overklimmen naar zijn eigen woning. Hij gleed uit omdat hij slippers droeg en de gevel en de balkons glad waren door de regen. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht en is niet in levensgevaar.
Gewelddadige berover vast
5-9-2001. Dinsdagavond is een 22-jarige Fransman aangehouden die ervan wordt verdacht eerder een 19-jarige Deense toerist te hebben beroofd. Het slachtoffer werd in de Kadijkenbuurt niet alleen met een mes bedreigd, maar ook in het gezicht gestoken. Toen de verdachte met een tijdens de beroving buitgemaakte sleutel een stationskluis wilde openen, werd hij aangehouden. De toerist is in een ziekenhuis behandeld.
De toerist kwam de latere berover tegen in de binnenstad. Ze trokken samen op. Bij de Kadijken liep het contact anders dan verwacht en ontpopte de Fransman zich als straatrover. De toerist werd met en met een mes bedreigd en gefouilleerd. Het slachtoffer rukte zich op een zeker moment los en werd in zijn gezicht gestoken. De verdachte ging er vandoor en het slachtoffer zocht hulp in de buurt. Toen bij de politie bekend werd dat de buit bestond uit een sleutel van een kluis op het Centraal Station, werd daarop gericht actie ondernomen. Dit werd de verdachte fataal. Toen hij de sleutel in het slot stak, werd hij aangehouden.
Wapencontrole Amsterdam-Oost
5-9-2001. De politie hield dinsdag een preventieve wapencontrole op een middelbare school in Amsterdam-Oost. Dit in het kader van het scholenconvenant. De agenten controleerden de leerlingen van twee klassen en namen een verboden laserpen in beslag. Personeel van de school nam eerder al een stiletto, een paralyser en een op echt gelijkend namaakpistool in.
Brand in woning
5-9-2001. Dinsdagavond rukte de brandweer uit voor een brand in een woning in de Grote Bickerstraat. De 45-jarige bewoonster was in slaap gevallen terwijl er nog een pan op het gasfornuis stond. De vlam in de pan werd snel geblust en de schade bleef beperkt tot rookschade. De bewoonster bleef ongedeerd.

Man met vuurwapen aangehouden
5-9-2001. Dinsdagavond hield de politie in de binnenstad een man aan die tijdens een vechtpartij een vuurwapen trok. Agenten stuitten op het incident tijdens hun ronde. Ze scheidden de mannen en namen bij één van hen een vuurwapen in beslag. Het bleek te gaan om een alarmpistool. De verdachte is in verzekering gesteld. De identiteit van de man is nog niet bekend.
Steekpartij op de Wallen
5-9-2001. Vannacht werd in de binnenstad een 30-jarige bestuurder van een bestelbusje in zijn been gestoken. Het steekincident was het gevolg van een verkeersruzie. De automobilist kreeg het aan de stok met een onbekend gebleven voetganger, die beweerde door het busje te zijn geraakt. De voetganger trok het busje open en probeerde de bestuurder naar buiten te trekken. Toen dit niet lukte bracht de man de chauffeur een messteek toe. De messentrekker ging er vandoor en is spoorloos. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.
Overlast binnenstad
5-9-2001. De politie heeft tussen maandagochtend 7 uur tot dinsdagochtend 7 uur 38 verwijderingsbevelen uitgereikt aan mensen die overlast veroorzaakten in de binnenstad. Zij moesten de buurt voor acht uur verlaten. Verder werd nog 18 keer proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen waaronder wildplassen, overtreding van het messenverbod, belediging, openbare fietsverkoop, handel in drugs en hinderlijk gedrag.
Schietincident opgelost
5-9-2001. Het schietincident dat maandagmiddag plaatsvond op de Staalmeesterslaan is opgelost. De daar met schotwonden aangetroffen man blijkt zichzelf te hebben neergeschoten. Relationele problemen vormden de achtergrond. De man is gisteren uit het ziekenhuis ontslagen en vervolgens aangehouden. Hij krijgt een dagvaarding in verband met illegaal vuurwapenbezit en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Het vuurwapen dat in zijn nabijheid werd aangetroffen, is in beslag genomen.


Fiets om of stap af
27-8-2001. Met ingang van vandaag wordt in de Leidsestraat een actie gehouden om het fietsen in dit voetgangersgebied tegen te gaan. De komende twee weken zullen politiemensen fietsers waarschuwen om voortaan af te stappen of om te rijden. Na 9 september krijgen mensen die in de Leidsestraat fietsen, zonder pardon een boete van 50 gulden. Klik voor meer informatie op het plaatje.

Deel: ' Amsterdammer zwaar gewond na val van balkon '
Lees ook