Ingezonden persbericht


Avocent introduceert de volgende generatie analoge AMX KVM-switch, geschikt voor meerdere gebruikers

Nieuwe AMX biedt geavanceerde analoge verbindingsmogelijkheden en uitgebreide toegang tot het serverpark van grote datacenters

13 maart 2003 - Avocent Corporation (NASDAQ/NM: AVCT), een belangrijke mondiale aanbieder van apparatuur voor KVM-switching en datacenter-management oplossingen, heeft vandaag een nieuwe analoge matrix-KVM-switch met aangekondigd, de AMX5010. Hiermee wordt het populaire AMX-assortiment, dat centraal beheer van honderden servers mogelijk maakt, verder uitgebreid. Elke matrixswitch maakt toegang tot de servers mogelijk vanuit één centraal punt, of gelijktijdige toegang voor maximaal 16 gebruikers in het hele datacenter. Het nieuwe systeem is geschikt voor de aansluiting van 64 servers per switch. Daarmee ontstaat een schaalbare oplossing voor PS/2-, Sun- en USB-serverinstallaties. De AMX-oplossing is volledig geschikt voor UTP, en biedt zowel efficiënte schaalbaarheid voor meerdere servers als ongeëvenaarde videocompensatie voor uiteenlopende apparaten en kabeltypen.

"Op deze switch kunnen maar liefst 16 gebruikers en 64 servers worden aangesloten op elke switch", aldus Gary Johnson, die als Senior Vice President verantwoordelijk is voor de wereldwijde marketing en verkoop. "Netwerkbeheerders kunnen met gemak honderden servers besturen en ondersteuning mogelijk maken voor gelijktijdige gebruikers die allemaal toegang moeten hebben tot de servers van het datacenter. Deze schaalbaarheid en onze superieure AutotuningÔ-videoprestaties maken van de AMX de meest betrouwbare analoge switchingoplossing voor grotere datacenters."

Elk apparaat dat deel uitmaakt van het AMX-systeem kan worden beheerd via AMWorks, een geavanceerde, op Java gebaseerde beheertool. Deze interface ondersteunt aangepaste servernamen, vereenvoudigt het maken van gebruikersprofielen en beveiligt de serveromgeving op meerdere niveaus.

Avocent demonstreert zijn analoge AMX KVM-switchingoplossing en KVM OVER IPÔ switchingsystemen op CeBIT in Hannover (van 12 tot 19 maart, hal 15, stand B11).

Avocent Corporation
Avocent (NASDAQ: AVCT) is wereldwijd leverancier van oplossingen voor KVM-switching (keyboard, video en muis), externe toegang en seriële verbindingen. Deze oplossingen zijn erop gericht IT-managers op een vlotte manier toegang te verlenen tot meerdere servers en datacenter-apparatuur en zo een beter netwerkbeheer mogelijk te maken. De KVM-oplossingen van Avocent worden gedistribueerd door de grootste serverfabrikanten ter wereld en zijn aanwezig in bedrijven uit de Fortune 100 over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op www.avocent.com.

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat uitspraken die toekomstgericht van aard zijn, zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Hierbij gaat het om uitspraken die betrekking hebben op mogelijkheden in de markt, productontwikkeling, activiteiten op het gebied van engineering en design, en de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van producten. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de gedane uitspraken, inclusief de risico's die verbonden zijn aan de introductie en ingebruikneming van nieuwe producten en technologieën, risico's die verbonden zijn aan inspanningen op het gebied van productontwerp, en risico's die verbonden zijn aan de afhankelijkheid van een beperkt aantal leveranciers van componenten en single-source componenten. Andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de operationele en financiële resultaten afwijken van de gedane uitspraken zijn beschreven in het jaarrapport van Avocent op formulier 10-K dat is vastgelegd bij de Securities Exchange Commission op 29 maart 2002.

Avocent en KVM OVER IP zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Avocent Corporation of zijn dochterondernemingen. Alle overige handelsmerken en bedrijfsnamen zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van de desbetreffende bedrijven.

###

Nienke Schipper
AxiCom PR Benelux

Direct: +31 (0)70 312 0384 Mob: +31 (0)6 23 31 67 98 Email: nienke.schipper@axicom.com Web: www.axicom.com

Nassaulaan 5, 2514 JS Den Haag, Nederland
Tel: +31(0)70 312 0380 Fax: +31(0)70 312 0381

Contactpersonen voor de media:
Ronald Hendriks
Avocent Corporation
+31 (0) 10 20 45 727
ron.hendriks@avocent.com

Nienke Schipper
AxiCom
+31 (0) 70 312 0384
nienke.schipper@axicom.com

Deel: ' Avocent introduceert de volgende generatie analoge AMX KVM-switch, g.. '
Lees ook