AXA Verzekeringen

AXA zoekt en vindt Ruimte

3 maart 2003

AXA heeft een eenvoudig en duidelijk programma ontwikkeld waarmee de verzekeringsadviseur voor de consument op een snelle, correcte en effectieve manier de jaarruimte kan berekenen: de Ruimtezoeker. De klant kan rekenen op optimale benutting van de jaarruimte en krijgt munitie voor bewijsvoering richting de belastingdienst.

Inventarisatie bij relaties van AXA liet duidelijk zien dat er behoefte was aan een dergelijk programma, ook vanuit de eindklant. Enkele belangrijke kenmerken van de De Ruimtezoeker:

De Ruimtezoeker spoort de jaarruimte op en legt die vast. (Nog) niet benutte ruimte wordt door het programma ook 'onthouden' voor het volgende jaar als reserveringsruimte.
De Ruimtezoeker biedt een helder en overzichtelijk stappenplan (zie bijlage).
De gegevens/uitkomsten van De Ruimtezoeker zijn naadloos te koppelen aan de AXA-offerteprogrammatuur.
De Ruimtezoeker biedt de eindklant ondersteuning bij de bewijslast aan de belastingdienst. AXA heeft drie formats voor brieven aan de belastingdienst ingebouwd:
1. Uitstel van aangifte ná 1 juli 2003
2. Terugwenteling lijfrentepremie vóór dagtekening aanslagbiljet 3. Terugwenteling lijfrentepremie ná dagtekening aanslagbiljet De Ruimtezoeker heeft een DM-onderdeel: drie formats voor DM-brieven zijn in het programma opgenomen:
1. Voor potentiële/nieuwe relatie
2. Voor bestaande relatie, basisaftrek vervallen: vervangende berekening
3. Voor bestaande relatie, berekenen van de jaarruimte

AXA verwacht dat het intermediair met De Ruimtezoeker een goede propositie kan doen naar zijn bestaande en nieuwe relaties: op basis van duidelijkheid, snelheid en overzichtelijkheid en de handige service-elementen die De Ruimtezoeker bevat.

Deel: ' AXA zoekt en vindt Ruimte '
Lees ook