Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 17 mei District Oosterhout

Datum: 17/5/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Bedreiging met hakbijl in Sprang-Capelle (16-05-2002) Donderdagavond 16 mei 2002 drong een 29-jarige inwoner van Sprang-Capelle, met een hakbijl de woning van zijn ex-vriendin aan de Kievit te Sprang-Capelle, binnen. De vriendin deed aangifte van vernieling van haar auto, de voordeur en huisraad alsmede van bedreiging met de dood. De aanleiding is vermoedelijk een verbroken relatie. De man kon dezelfde avond door de politie aangehouden worden. Hij is inmiddels in verzekerde bewaring gesteld en ingesloten.

Agressief gedrag in Waalwijk (16-05-2002)
Donderdag 16 mei 2002 kwam er een melding bij de politie dat een agressief persoon bij een woning aan de Besoyensestraat te Waalwijk had aangebeld en de bewoners na een korte woordenwisseling had bedreigd met een autokrik. De verdachte, een 48-jarige inwoner van Waalwijk, die overigens bij de politie bekend is, werd kort daarop in zijn auto aangetroffen en gearresteerd. Hij was bij de woning aan de deur geweest omdat hij vermoedde dat daar zijn vermiste hondje was. Dit is niet gebleken.
De dader kreeg dagvaarding uitgereikt om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.
Hij is inmiddels in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole met LaserPatrol in Rijen (16-05-2002) In de namiddag van 16 mei 2002 werd op de Bredestraat in Rijen een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd gebruik gemaakt van de zogenaamde Laser Patrol. De maximum snelheid op dit weggedeelte is 80 km/u. In totaal passeerden 125 voertuigen het controlepunt. Daarvan waren er 25 in overtredingen Negen automobilisten reden boven de 100 km/uur (20 t/m 29 km/uur te snel) en krijgen een bekeuring van 115,- thuisgestuurd. Zeven overtreders krijgen een boete van 63,- toegestuurd omdat zij tussen de 95 en 100 km/uur reden. Acht automobilisten reden tussen de 89 en 95 km/uur en verdienen daarmee een boete van 40,-

Aanrijding onder invloed van alcohol (17-05-2002) Op de Centrale weg te Geertruidenberg botste op 17 mei 2002 een 22-jarige inwoner van Raamsdonksveer verkeersborden aan. De verkeersborden stonden op een vluchtheuvel die in het midden van de rijbaan lag, tussen beide de rijstroken in. De man ging er na het ongeval snel vandoor. Een achteropkomende automobilist liep schade op door de brokstukken die op de rijbaan lagen. Op de plaats van het ongeval was echter ook een kentekenplaat van de dader achtergebleven. Aan de hand hiervan kon de man op zijn huisadres worden achterhaald. De man is aangehouden en bleek onder invloed van alcohol te zijn. De ademanalyse gaf een uitslag van 405 ug/l. Na verhoor kreeg de man een dagvaarding uitgereikt, waarna hij in vrijheid is gesteld.

Verkeerscontrole in Made (16-05-2002)
Op 16 mei werd er tussen 15.30 uur en 16. 30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden in de bocht van de Crullaan en de van Gilslaan te Made. De controle ging gepaard met de nodige publieke belangstelling, met name omdat er gebruikt werd gemaakt van de zogenaamde LaserPatrol.
Het publiek reageerde positief op de controle omdat zij mochten meekijken hoe de LaserPatrol werkt. Zes automobilisten reden te snel en kregen daarvoor een bekeuring. Vier bromfietsers ondergingen hetzelfde lot. Daarnaast kreeg een bromfietser een bekeuring omdat hij de valhelm niet droeg. Vier automobilisten droegen de autogordel niet en werden daarom ook geverbaliseerd.

Hennepkwekerijtje in Raamsdonk (16-05-2002)
Afgelopen week werd in de Raadhuisstraat in Raamsdonk een hennepkwekerijtje opgerold.
Een schuurtje achter de woning was ingericht voor de kweek van circa 80 planten.
De tachtig planten zijn inmiddels vernietigd. De apparatuur (assimilatielampen, afzuiginstallatie, schakelklokken e.d.) werd inbeslaggenomen.
De eigenaresse, een 29-jarige inwoonster van Raamsdonk is aangehouden en na verhoor
weer in vrijheid gesteld. Justitie legde de eigenaresse van de woning een boete aan van 1000,-
Deze boete heeft ze inmiddels betaald.

Jeugdige winkeldievegges betrapt bij de Elfteling Donderdag werden 4 minderjarigen aangehouden vanwege diefstal uit winkeltjes van de Efteling.
De vier jongedames kwamen uit Eindhoven en waren op schoolreisje naar de Efteling.
Ze volgen alle vier het voorgezet onderwijs op een scholengemeenschap in Eindhoven.
Alle vier worden met toestemming van de ouders naar Buro HALT worden verwezen.

Snelheidscontroles in Dongen (17-05-2002)
In de gemeente Dongen werd aan de Klein Dongenseweg van 09.30 tot 11.00 uur, een
snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 310 automobilisten de radarauto.
Daarvan waren er 23 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur.
Daarna werd de radarauto verplaatst naar de Noorderlaan in Dongen. Tussen 11.00 tot 12.00 uur
passeerden 103 autos het controle punt. Er was hier sprake van 8 overtreders en de hoogste
snelheid bedroeg 69 km. Tot slot werd de snelheid gemeten van 440 passanten op de
Eindsestraat in Dongen. Deze controle duurde van 12.15 tot 13.45 uur. De hoogste snelheid bedroeg hier 79 km/u per uur.

Inbraak in Sleeuwijkse school
In de nacht van 16 op 17 mei is er ingebroken in het Altena College (middelbaar onderwijs) te Sleeuwijk. In de school werd de kluis van de administratie gekraakt. Uit de kluis werd een geldbedrag gestolen. Dit geld was bestemd voor excursies en was door de leerlingen bij elkaar gespaard.

Deel: ' Bedreiging met hakbijl in Sprang-Capelle '
Lees ook