Ingezonden persbericht


Stichting Kriteria Amsterdam publieke beeldende kunstprojecten

Amsterdam, 29 januari 2003

PERSBERICHT

DAMKEITJES

bereizen wereld in internationaal kunstwerk

´Moving The World´

AMSTERDAM Vanavond, op dinsdag 29 januari om 20.00 uur, worden in de Oosterkerk officieel de plannen onthuld over het internationale kunstwerk `Moving the World´- Wittenburgerplein, uitgevoerd de kunstenaars Scorselo & Swart. In het bijzijn van de landschapsarchitect Eric van Nijenhuis- verantwoordelijk voor de inrichting van het plein en de wethouder Guido Frankfurther- die de avond zal openen, zullen de kunstenaars hun plannen presenteren.

Na vier jaar onderhandelen met gemeente Amsterdam en alle deelnemende steden en landen aan dit internationale kunstproject (New York, Berlijn, Paramaribo, Londen, Istanboel, Cacablanca, Polen en Antwerpen) is de kogel door de kerk. Op het nieuw ingerichte Wittenburgerplein zal dit komend najaar, op het eerste gedeelte meteen naast de kerk, een kunstwerk worden opgebouwd van sporenmateriaal (stenen) uit de 8 bovengenoemde locaties.

Het kunstproject Moving the World verplaatst materiaal van de ene cultuur naar de andere cultuur en wil op deze manier (door deze Art Action) mensen en culturen met elkaar verbinden. Scorselo & Swart (Joseph Scorselo, 1948 US en Fenna Swart, 1968 NL) verplaatsen de ORIGINELE DAMKEITJES naar acht verschillende culturen en verruilen dit materiaal voor nieuw materiaal. Dit nieuw verkregen materiaal komt te liggen op het WITTENBURGERPLEIN. De gehele Art Action ( organisatie, het overleg, de vergunningen en het uiteindelijke transport ) wordt vastgelegd op film.

Wij nodigen u uit aanwezig te zijn bij de presentaties van vanavond in de

OOSTERKERK- Wittenburgerstraat 1 Amsterdam

Voor meer informatie kunt u bellen met 020 6684402 of 06 415 14 330

Deel: ' Bereizen wereld in internationaal kunstwerk Amsterdam '
Lees ook