Ingezonden persbericht


Bit Squad sponsort de website van Villa Pardoes

Villa Pardoes op het World Wide Web!

KAATSHEUVEL - Vanaf donderdag 20 maart is de website van Villa Pardoes online. Heeft u vragen met betrekking tot een verblijf in Villa Pardoes? Overweegt u een donatie te doen aan het vakantieverblijf? Wilt u weten welke persberichten sinds de oprichting zijn verstuurd? Vanaf vandaag krijgt u antwoord op al uw vragen via www.villapardoes.nl. Het bedrijf Bit Squad uit Waalwijk heeft samen met enkele partners de internetsite gratis gebouwd, een donatie ter waarde van zo'n E 12.000,-. Villa Pardoes is een uniek vakantieverblijf waar kinderen met een levensbedreigende ziekte samen met hun familie, gratis een week kunnen verblijven.

Bit Squad steunt Villa Pardoes
Enkele maanden geleden vernam Marcel Rosenbrand, eigenaar van Bit Squad, dat Villa Pardoes nog geen website had en op zoek was naar een sponsor voor dit project. Omdat hij als geen ander weet hoe belangrijk de rol van een goede website kan zijn en recentelijk ook vader was geworden, besloot hij zich met het bedrijf in te zetten voor Villa Pardoes. Marcel Rozenbrand: "Bit Squad is een full service multimediabureau dat onder meer websites met een Content Management Systeem ontwerpt en realiseert. We besloten daarom twee van onze partners te benaderen zodat een totaalpakket aan Villa Pardoes kon worden aangeboden. Automatiseringsbedrijf ATSC stelde de benodigde software ter beschikking voor content management en relatiebeheer en internetprovider Levix bood aan om de website te hosten." Voeg daar de vormgeving van Reclamebureau Datagold uit Rotterdam en de internetafdeling van CZ Actief in Gezondheid in Tilburg aan toe en het resultaat is vanaf vandaag te bezichtigen.

Moderne ondersteuning
Met al deze bijdragen is de website van Villa Pardoes voorzien van alle benodigde snufjes die zeker voor een goed doel van belang zijn. Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes: "In deze tijd is een moderne website uiteraard onontbeerlijk. Maar met het ontwerp alleen ben je er nog niet. Door de bijdrage die nu is geleverd beschikken we niet alleen over een kwalitatieve presentatie van Villa Pardoes, we kunnen ook het onderhoud zelf makkelijk verrichten. En we beschikken meteen over een up-to-date databank van alle contacten met de voor ons zo belangrijke bedrijven, serviceclubs en particulieren, zodat we hen ook in de toekomst gericht van informatie kunnen voorzien. Ook het historisch archief van Villa Pardoes wordt nu op een professionele manier, en toegankelijk voor alle geïnteresseerden, optimaal ingericht".

Inhoud
De internetsite geeft informatie over onder andere de structuur van de organisatie, de aanmeldingsprocedure voor een mogelijk verblijf en hoe u Villa Pardoes financieel kunt steunen. Naast informatie kunt u bijvoorbeeld ook beeldmateriaal, in het verleden verzonden persberichten en recent verschenen artikelen in de media opvragen. Gedurende de komende weken wordt aan deze website nog een aparte link gemaakt, speciaal voor kinderen. Via deze link kunnen kinderen verhalen van logeetjes uit Villa Pardoes lezen en bijvoorbeeld een Villa Pardoes kleurplaat downloaden.

Vakantieverblijf
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds ruim twee jaar gratis van een week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is. Van glijbaan tot zandbak, van whirlpools tot computerruimte. Zowel de algemene ruimten als de vakantiehuisjes zijn comfortabel en praktisch ingericht, zodat ook kinderen in een rolstoel zich ongehinderd kunnen voortbewegen. Daarnaast biedt Villa Pardoes gratis toegang tot alle grote attractieparken in Brabant (Land van Ooit, Beekse Bergen, Autotron, Efteling en Toverland) en openen ook vele andere faciliteiten gratis hun deuren voor de gasten. De gangbare vakantieadressen betekenen vaak -zowel voor de ouders als het zieke kind- een belasting, omdat de omgeving niet is voorbereid op de ziekte en de consequenties daarvan. Met ziekenhuizen, therapeuten en medici in de omgeving van Villa Pardoes zijn afspraken gemaakt, zodat medische hulp -indien nodig- snel bereikbaar is.

Fondsen
Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n E 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen E 1.800,-- kost. Voor E 25,-- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. De donateur ontvangt dan tweemaal per jaar de nieuwsbrief 'Villa Pardoes Nieuws' met daarin de laatste ontwikkelingen. Ook een eigen inzamelingsactie met de straat, vereniging of vriendengroep of bij bijvoorbeeld bedrijfsopeningen, jubilea e.d. wordt zeer gewaardeerd. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties kunt u contact opnemen met 0900-9321 (E 0,25 per minuut). Een eventuele eenmalige bijdrage kan men storten op rekening 55.90.90.900 van de ABN AMRO bank te Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel, 20 maart 2003

Deel: ' Bit Squad sponsort de website van Villa Pardoes '
Lees ook