Gemeente Utrecht

Boomfeestdag leidsche rijn park op 7 april

De viering van Nationale Boomfeestdag in het Leidsche Rijn Park is verschoven naar woensdagochtend 7 april. Dit in verband met het overlijden van H.K.H. Prinses Juliana. Het programma is grotendeels hetzelfde gebleven. De ochtend start met de aanplant van drie lindes door Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat, het Utrechtse college van b en w, een aantal schoolkinderen en omwonenden. Belangstellenden zijn vanaf 8.30 uur welkom op ´De Brink´ aan de Alendorperweg om de festiviteiten bij te wonen.

Tijdens de Boomfeestdag planten ruim 300 leerlingen van de groepen 6 en 7 van scholen uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern bomen in het oostelijk gedeelte van de Binnenhof, het binnenste deel van het Leidsche Rijn Park. De aanplant van 600 bomen door kinderen is de afronding van de eerste aanplant van ± 18.000 bomen en struiken in het grote Utrechtse groengebied in wording. Het park komt centraal in Leidsche Rijn te liggen en wordt de komende jaren stap voor stap aangelegd.

Het planten van een linde door Minister Peijs symboliseert de aanplant van bomen als compensatie voor bomen die gekapt worden voor de verbreding van de A2. De tweede linde is de zogenoemde Amaliaboom, die geplant wordt door het college van burgemeester en wethouders van Utrecht. De derde linde wordt geschonken door Milieucentrum Utrecht en wordt geplant door bewoners van de Alendorperweg. Deze boom symboliseert de goede samenwerking tussen de gemeente en de bewoners van de Alendorperweg tijdens de planvorming voor de aanplant van de Binnenhof.

Na het planten van de lindes wordt het ´snipperpad´ officieel geopend door wethouder Lenting (Leidsche Rijn) en gedeputeerde Van Bergen van de Provincie Utrecht. Hiermee is de Binnenhof toegankelijk voor de eerste wandelaars.

Noot voor de media:

Momenten voor de pers:

* 08.00 uur Ontvangst met ontbijt voor genodigden in partytent bij Gereformeerde Kerk, Alendorperweg 57.
* 08.30 uur Vertrek van de schoolkinderen en andere belangstellenden vanaf De Brink Alendorperweg richting de Binnenhof
* 08.45 uur Planten drie lindes en openen ´snipperpad´
* 09.15-12.00 uur Boomfeestdag in de Binnenhof voor leerlingen groep 6 en 7 Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern
* 09.45-10.30 uur Ontvangst voor genodigden in partytent bij Gereformeerde Kerk korte presentaties van:


- Walther Lenting, wethouder Leidsche Rijn

- Erik van der Merwe, voorzitter Vrienden van het Leidsche Rijn Park
- Ronald Perenboom, Milieucentrum Utrecht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- J. van Keulen, Gemeente Utrecht, Projectbureau Leidsche Rijn, 030-286 71 13
- P. Bataille, Gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, 030-286 11 40
- T. de Lange, Rijkswaterstaat, directie Utrecht, 030-600 97 85

Utrecht, 25 maart 2004.

Deel: ' Boomfeestdag Leidsche Rijn park in Utrecht '
Lees ook