---

Ministerie van Defensie---

foto: broer en zus van de Wiel in Kaboel (KL Voorlichting ISAF)

Broer en zus gezamenlijk uitgezonden naar Camp Warehouse

12-03-2003

Het gebeurt niet vaak dat broer en zus tegelijk worden uitgezonden naar hetzelfde gebied. Tweede luitenant Nol van de Wiel en zijn zus sergeant Wendy van de Wiel vormen een uitzondering. Puur toevallig hoorden ze beiden dat ze uitgezonden zouden worden naar Camp Warehouse in Kaboel. Wendy als medewerkster in de apotheek van het Duitse Role 3 hospitaal en Nol als stafofficier MOVECON bij de sectie J4 van de Kabul Multinational Brigade. Voor beiden is het de eerste uitzending in hun militaire loopbaan.

Nol van de Wiel, in Nederland werkzaam als luitenant logistiek bij 230 middelzwaretransportcompagnie, hoorde van zijn compagniescommandant dat hij zou worden uitgezonden. Toen hij dit aan zijn zus wilde vertellen, vertelde zij dat ze zich als vrijwilliger had opgegeven en ook te horen had gekregen dat ze uitgezonden werd. Het mooiste wat ik Nol kon vertellen was dat ik zelfs nog eerder zou vertrekken dan hij, glimlacht Wendy van de Wiel. Wendy is in Nederland groepscommandant bij een ziekenautopeloton van 430 ziekenautocompagnie. Hier in het hospitaal op Camp Warehouse verricht ik alle logistieke handelingen op het gebied van medicijnen zoals het aanvragen, ontvangen, verdelen en uitgeven ervan. We zijn hierbij afhankelijk van het vliegweer. Komen er geen vliegtuigen, dan komen er dus ook geen medicijnen binnen, legt Wendy uit.

Nol van de Wiel werkt op Kaboel International Airport. Ons bureau zorgt voor het vervoer van de militairen ter plaatse van en naar het vliegveld. Dit betekent we nieuw per vliegtuig aangekomen militairen naar hun eindbestemming brengen en dat we ze ook weer naar het vliegveld brengen als zij op verlof gaan of roteren. Verder beantwoorden we alle vragen op vervoersgebied. Ook de afdeling van Nol is afhankelijk van het vliegverkeer. Als er niet wordt gevlogen dan is er voor ons ook haast niets te doen.

Nol en Wendy van de Wiel maken deel uit van ISAF 5 en zullen nog tot eind april in Kaboel verblijven.

Deel: ' Broer en zus gezamenlijk uitgezonden naar Camp Warehouse '
Lees ook