CDA

Verhagen: Zonder brede steun voor Megawati geen oplossing problemen Indonesië mogelijk

"Zonder brede steun van de Indonesische bevolking zal ook de nieuwe president van Indonesië Megawati Soekarnoputri de problemen op het gebied van economie en autonomie niet kunnen oplossen, denkt Tweede Kamerlid Maxime Verhagen. Verhagen reageert daarmee op de verkiezing en beëdiging van Megawati Soekarnoputri tot president van Indonesië, op maandag 23 juli jl., in het parlement in Jakarta.

Verhagen: "Het CDA had veel hoop op een verbetering van de situatie in Indonesië na de verkiezing van Wahid tot president van Indonesië, maar moet nu constateren dat de hooggespannen verwachtingen niet zijn uitgekomen. Wahid bleek geen oplossing te hebben voor de etnisch-religieuze conflicten en de economische problemen, maar weigerde zich hiervoor te verantwoorden in het parlement."
Dat is een van de redenen waarom het parlement hem heeft afgezet. Bovendien wilde Wahid zich ook niet verantwoorden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de twee corruptieschandalen.

De machtswisseling is tot nu toe opmerkelijk rustig verlopen. Oud-president Wahid lijkt (voorlopig) niet uit het presidentieel paleis te worden verdreven. De hoofdrolspelers lijken het 'conflict' niet verder op de spits te willen drijven. Desondanks is het, volgens Verhagen, nog mogelijk dat de onderhuidse machtsstrijd in de komende dagen escaleert. "De aanhangers van Wahid kunnen nog voor problemen zorgen", aldus Maxime Verhagen.

Zoekwoorden:

Deel: ' CDA Megawati heeft absoluut brede steun nodig '
Lees ook