Ingezonden persbericht

Columnist wil huis Cees van der Hoeven bezetten

UTRECHT, 20030226 -- De columnist Hiero van de website beursgorilla.nl wil het huis van de voormalig topman van Ahold, Cees van der Hoeven, bezetten. Hij vindt dat de opbrengst van het huis, dat op dit moment voor ruim 9 miljoen euro te koop staat, ten goede moet komen aan aandeelhouders van Ahold. Volgens de columnist is het "blinde beleid" van Cees van der Hoeven de belangrijkste oorzaak van de enorme chaos bij Ahold. Het is daarom vanzelfsprekend, stelt hij, dat de ex-topman een deel van zijn inkomen terugbetaalt.

Terugbetaling
"Het forse salaris van de heer van der Hoeven is betaald door de aandeelhouders. Nu blijkt dat hij een wanprestatie heeft geleverd, kan het niet zo zijn dat hij in luxe blijft leven. De aandeelhouders dienen een fors deel van hun geld terug te krijgen." Met de bezetting van het huis wil Hiero deze terugbetaling afdwingen.

Tent in tuin Cor Boonstra
Het is niet de eerste keer dat de columnist actie neemt tegen topmensen uit het bedrijfsleven. In 2001 kwam de columnist in het nieuws toen hij een tent opzette in de tuin van Cor Boonstra, direct nadat bekend was geworden dat Boonstra verdacht werd van het handelen met voorkennis.

Deel: ' Columnist wil huis Cees van der Hoeven bezetten '
Lees ook