Ingezonden persbericht


Creative lanceert INSPIRE 5.1 5300-Luidsprekersysteem

Schitterende 5.1 surround sound en een voordelige prijs voor topgames, muziek en home theatre.

Amsterdam, 17 september - Creative (Nasdaq: CREAF), marktleider in producten voor digitaal entertainment voor de personal computer en het Internet, presenteert zijn Inspire 5.1 5300 luidsprekersysteem. Het is ontworpen voor verwoede gamers en andere serieuze gebruikers op zoek naar een schitterende geluidskwaliteit voor multimedia- of DVD-entertainment. Het systeem bestaat uit 5 satellietluidsprekers die samen 30 Watt leveren (RMS) en een subwoofer van 18-watt (RMS). Het is ontwikkeld als aanvulling op de Creative Sound Blaster* Audigy*- of Live! 5.1- geluidskaarten, en voldoet aan alle verwachtingen van gebruikers die een maximale Dolby* Digital 5.1-prestatie wensen.

"Het maakt ten volle gebruik van de ingebouwde Dolby Digital-decoding van onze Sound Blaster Audigy en Live! 5.1-geluidskaarten, om uitzonderlijke audioprestaties te leveren tegen een uiterst competitieve prijs. Dit is een nieuwe uitdaging voor de markt op het vlak van de prijs/kwaliteit verhouding," zegt Leonardo Colucci, European Brand Manager voor Speakers bij Creative Labs Europe. "Dit is de luidsprekerset voor mensen die de allerbeste 3D- en Dolby Digital-audio willen ervaren in games, muziek of home theatre," vervolgt hij.

Het ontwerp van de satellietluidsprekers draagt bij tot de luisterervaring van de gebruiker. Gemodelleerde voorplaten zorgen voor dispersie, dimensionering en positionering van het geluid. Dit maakt een flexibele opstelling van de luidsprekers mogelijk, zodat men op verschillende zitplaatsen een maximaal geluid krijgt. In combinatie met games die EAX* ondersteunen, wordt het een explosieve ervaring! "De nauwkeurige balans die wij tussen de satellieten en de subwoofer hebben bereikt, bestrijkt de complete reeks van geluidseffecten, van subtiliteit tot brute kracht," merkt Leonardo Colucci op.

De luidsprekerset wordt standaard geleverd met een afstandsbediening met snoer, voor een totaal comfort zelfs uit uw luie stoel. Het gamma accessoires omvat een reeks verwijderbare roosters in verschillende kleuren voor de satellieten en de subwoofer, die u dus kunt aanpassen aan uw smaak en interieur. Er zijn ook staanders beschikbaar voor een optimale positionering van de luidsprekers.

Met hun fantastische prestaties, knappe design en voordelige prijs zijn deze luidsprekers de ideale oplossing voor elke gebruiker.

Prijs en beschikbaarheid
De Inspire 5.1 5300 luidsprekersysteem is vanaf medio oktober leverbaar tegen een aanbevolen prijs van NLG 379.- of EUR 172.-

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is een mondiale leider in de producten voor digitaal PC-entertainment en het Internet. Het is beroemd om zijn Sound Blaster, heeft de multimedia-revolutie gelanceerd en is nu de drijvende kracht achter het digitale entertainment op de PC, met producten als de enthousiast ontvangen D.A.P Jukebox. De innovatieve hardware, eigen technologie, toepassingen en diensten van het bedrijf maken gebruik van het Internet en geven de consumenten de kans om overal en op elk moment digitaal entertainment van hoge kwaliteit te ervaren.

Creative Technology met hoofdkantoor in Singapore werd in 1981 opgericht. De Europese kantoren zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. In 1993 werd Creative Labs Europe opgericht met de bedoeling beter en sneller in te spelen op nieuwe marktontwikkelingen zodat uiteindelijk een groter marktaandeel op de Europese markt kan worden verworven. General Manager, Michael Sullivan, bouwde vanuit de kantoren in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk, de Europese activiteiten uit. De laatste drie jaar ontwikkelde Creative Labs Europe zich met factor negen en werden er dochterondernemingen opgericht in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Op 19 juli 1995 werden de deuren van het European Operations and Technical Centre (EOTC) van Creative in Dublin, in Ierland, officieel geopend. Het EOTC vormt de draaischijf voor de snel groeiende activiteiten van Creative Labs in Europa.

Het EOTC staat bovendien garant voor een effectieve lokale producttoelevering op maat van de Europese klant waardoor gelijke tred kan worden gehouden met de ontwikkeling van de activiteiten van de dochterondernemingen in de verschillende landen. Bij de Europese organisatie werken momenteel 570 medewerkers.Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: www.europe.creative.com

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Sanjay Korteweg
Tel. +31 (0) 20 5304339
E-mail: sanjayk@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Sanjay Korteweg
Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 530 4339 (direct)
Fax: +31 20 530 4331
Email: sanjayk@text100.nl
URL: http://www.text100.com

Deel: ' Creative lanceert INSPIRE 5.1 5300-Luidsprekersysteem '
Lees ook