RDW
https://www.rdw.nl

Directeur RDW reikt 250.000ste kenteken voor aanhangwagens uit

De directeur van de RDW, de heer J. Hakkenberg, zal op 19 februari het 250.000ste kentekenbewijs voor aanhangwagens en opleggers uitreiken. Op de kampeerbeurs Caravana in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren nemen de heer en mevrouw Tuin uit Winschoten het kentekenbewijs voor hun caravan in ontvangst. De RDW nodigt vertegenwoordigers van de pers van harte uit aanwezig te zijn bij de uitreiking en de aansluitende opening van de beurs.

De uitreiking van het 250.000 kentekenbewijs is een belangrijke mijlpaal in het traject van zelfstandige kentekening van aanhangwagens, opleggers en caravans met een maximaal toegestane massa van meer dan 750 kg. Vanaf 1 september 2003 mogen aanhangwagens die beladen zwaarder mogen zijn dan 750 kg slechts met een eigen kentekenbewijs en -plaat op de openbare weg. Nieuwe aanhangwagens van meer dan 750 kg krijgen bij aankoop een eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. De eigenaren van bestaande aanhangwagens moten voor 1 september 2003 zelf op het postkantoor een nieuwe kentekenbewijs aanvragen. In totaal gaat het om 740.000 aanhangwagens, opleggers en caravans.

De uitreiking van het 250.000e kenteken is een samenwerking tussen de RDW en de Caravana. Van het aanhangwagenpark bestaat het grootste gedeelte, 395.000 exemplaren, uit caravans. Samenwerking met een toonaangevende beurs op caravan- en kampeergebied ligt dus voor de hand. De jaarlijkse kampeerbeurs Caravana biedt een uitgebreid aanbod van caravans, tenten, campers, vouwwagens en kampeeraccessoires, maar ook reisorganisaties en campings uit binnen- en buitenland zijn op de Caravana vertegenwoordigd. De Caravana wordt gehouden van woensdag 19 tot en met dinsdag 25 februari 2003 in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.

Het programma start om 12.30 met een kort welkomstwoord van de heer A.A. de Jong, directeur van de Prins Bernardhoeve. Hij licht de Caravana 2003 nader toe en gaat in op trends en algemene ontwikkelingen van de kampeer-, caravan- en kampeerautomarkt. Daarna is het woord aan de algemeen directeur van de RDW, de heer J. Hakkenberg, die meer informatie geeft over de kentekening van aanhangwagens, caravans en opleggers. Vervolgens zal hij het kentekenbewijs uitreiken aan de 250.000ste aanvragers, de heer en mevrouw Tuin. Tenslotte spreekt de voorzitter van de afdeling Mobiele Recreatie van de BOVAG, de heer R. Petstra, over het belang van de caravanbranche in de kentekening. Het programma wordt afgesloten met de officiële openstelling van de beurs voor publiek.

Mocht u bij de uitreiking en de opening van de beurs aanwezig willen zijn, dan bent u van harte welkom in de Prins Bernhardhoeve, Brink O.Z. 12a, 9470 AC te Zuidlaren. U wordt vriendelijk verzocht uw komst kenbaar te maken bij Koen Peeters, afd. communicatie RDW, tel
0598-692232. Meer informatie over de kentekening van aanhangwagens vindt u op www.rdw.nl, aanvullende informatie over de Caravana op www.caravana.pbh.nl. Op deze laatste site vindt u ook een routebeschrijving.

17 feb 03 13:59

Deel: ' Directeur RDW reikt 250.000ste kenteken voor aanhangwagens uit '
Lees ook