Ministerie van Justitie

Donner wil minder drugskoeriers in één cel in Kamp Zeist 5 maart 2003

Vanaf eind maart zullen er geen zes drugskoeriers meer in één cel worden geplaatst in de noodgevangenis in Kamp Zeist. Minister Donner van Justitie wil dat aantal terugbrengen tot vier, tenzij het tijdelijk niet anders kan. Dat zei hij dinsdag in de Eerste Kamer.

Gisteren ging de senaat akkoord met verlenging van twee jaar van de noodwet. Deze maakt het mogelijk om bolletjesslikkers in bijvoorbeeld kazernes op te sluiten. Als de Eerste Kamer niet akkoord was gegaan, had de voormalige Amerikaanse luchtmachtbasis in Zeist afgelopen maandag dicht moeten zijn.

Minister Donner wil de maatregelen uit de noodwet opnemen in de reguliere gevangeniswetgeving en wil dat in twee jaar voor elkaar krijgen. Ook beloofde hij de senaat een onderzoek in te stellen naar de ervaringen van het opsluiten van meer drugskoeriers in één cel. De afgelopen twee maanden zijn op Schiphol vierhonderd drugskoeriers aangehouden. In 2002 waren dat er in totaal 2165 die samen ruim 6200 kilo cocaïne het land probeerden binnen te smokkelen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Donner wil minder drugskoeriers in één cel in Kamp Zeist '
Lees ook