---

Ministerie van Defensie---

Foto: Duik- en Demonteergroep Marine zoekt slachtoffers Victory (Koninklijke Marine)

Duik- en Demonteergroep hervat zoektocht

03-03-2003

De Duik- en Demonteergroep van de Koninklijke Marine hervat vandaag (3 maart) met duikers en het duikvaartuig Cerberus de zoektocht naar drie vermisten bemanningsleden van de kotter Victory. Dit weekend werd vanwege het slechte weer en harde wind niet gedoken. Vrijdag werd het stuurhuis en de omgeving van de Victory "nettenvrij" gemaakt. De marineduikers hebben in de stuurhut geen lichamen aangetroffen. Met behulp van camera's en felle lampen probeert de Duik- en Demonteergroep vandaag een goed beeld van de leefruimte te krijgen.

De Victory vertrok op 5 november 2001 uit de haven van IJmuiden waarna niks meer van het schip werd vernomen. Het lichaam van één van de vier bemanningsleden spoelde bijna twee maanden daarna in de omgeving van Den Helder aan. Onlangs ontdekte een onderzoeksvaartuig van Rijkswaterstaat het wrak van de Victory. Het 27-meter lange vaartuig ligt op ongeveer 24 meter diepte. Ter plaatse is het zicht, mét sterke verlichting, beperkt tot 50 centimeter. De verbogen masten van de Victory doen vermoeden dat het schip ondersteboven op de bodem terecht is gekomen. Daarnaast zijn er ernstige beschadigingen aan het stuurhuis en zijn er een aantal scheuren in de lengterichting van het schip.

De Duik- en Demonteergroep van de Koninklijke Marine maakt onderdeel uit van de Mijnendienst. Het duikvaartuig Cerberus (A851) functioneert als duikplatform. Alle apparatuur is aanwezig die duikers nodig hebben. De bemanning bestaat uit drie personen. (foto's: Koninklijke Marine)

Foto: Duik- en Demonteergroep Marine zoekt slachtoffers Victory (Koninklijke Marine) Foto: Duik- en Demonteergroep Marine zoekt slachtoffers Victory (Koninklijke Marine)

Zoekwoorden:

Deel: ' Duik- en Demonteergroep hervat zoektocht bemanning kotter Victory '
Lees ook