Ingezonden persbericht


Persbericht

Aviodome wordt Aviodrome..:

Eerste museumvliegtuigen arriveren op luchthaven Lelystad&!

Uit Litouwen arriveerde begin februari de grootste éénmotorige tweedekker uit de geschiedenis op de luchthaven Lelystad: de Antonov AN-2. Het bijna ludiek uitziende vliegtuig, dat 14 passagiers kan vervoeren, wordt de ster in menige kinderdroom. Het vliegtuig zal in het Nationaal Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome, dat in juli as. op de luchthaven Lelystad wordt geopend, het avontuurlijke hart van de kinderspeeltuin worden. De cockpit en de passagierscabine zullen voor kinderen toegankelijk zijn.

Begin januari 2003 heeft het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome definitief de poorten van het markante koepelgebouw op Schiphol gesloten. In de zomer van 2003 zal het museum herrijzen in de gedaante van het veel grotere Nationaal Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome op luchthaven Lelystad. Op de nieuwe locatie zullen bezoekers enkele historische vliegtuigen van de Aviodrome zelfs in de lucht kunnen zien.

Dynamische luchtvaartreis

In juli 2003 wordt het nieuwe Nationaal Luchtvaart-ThemaPark AVIODROME geopend. Dit dynamische themapark wordt vele malen groter dan de Aviodome was en heeft veel interessante luchtvaartattracties zoals een luchtvaart-tijdmachine en een gesimuleerde vlucht naar Batavia, in Nederlands Oost-Indië, zoals die in 1933 door de historische Fokker F.18 Pelikaan werd gevlogen.

Rondvluchten en ronkende motoren

De verhuizing van het Luchtvaartmuseum Aviodome naar het Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome op de luchthaven Lelystad maakt het mogelijk om, naast een veel grotere interactieve binnententoonstelling, een bijna 10 ha grote buitenexpositie te realiseren, waar veel te beleven zal zijn. Belangrijke situaties uit de luchtvaartgeschiedenis, zoals de bedrijvigheid rond een Britse hangaar uit de Tweede Wereldoorlog, worden nagebouwd. De vliegende DC-2 Uiver en de Lockheed Constellation, die onlangs naar Nederland werd gehaald, zullen nabij het stationsgebouw van Schiphol uit 1928 te bewonderen zijn. In de Operationele Hangaar, waar de twee vliegtuigen worden gestald, kunnen de bezoekers zelf kijken hoe er aan het onderhoud van de machines wordt gewerkt. Ook kunnen gasten het proefdraaien van de motoren en soms zelfs een vlucht gadeslaan. Bezoekers kunnen ook zelf de lucht in. Vanaf de Aviodrome in Lelystad zullen met een Fokker-vliegtuig rondvluchten gemaakt worden. Deze vliegtochten zullen vanuit het Nationaal Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome starten!

Het Nationaal Luchtvaart ThemaPark Aviodrome op de luchthaven Lelystad is geopend vanaf juli 2003. Voor meer informatie kunt u bellen met 0320 289 840, e-mailen naar info@aviodrome.nl of kijken op www.aviodrome.nl.

Nationaal Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome, tel. voor de pers: 0320 289 859 ,

Peter F.A. van de Noort, Jodie Staphorst en Ralph Fischer, februari 2003.

Deel: ' Eerste museumvliegtuigen arriveren op luchthaven Lelystad '
Lees ook