NEDERLANDS SPOORWEGMUSEUM

Eurorondleidingen en de Stoomgeest in de vakantie

Eurorondleidingen en de Stoomgeest tijdens de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat voor de deur: tijd voor een leuk dagje uit!
Van 22 februari tot en met 2 maart 2003 kun je in het Nederlands Spoorwegmuseum met de speciale Euro-rondleiding meelopen. Een rondleiding door het museum voor maar 1 Euro per persoon! Daarnaast is de Stoomgeest met zijn nostalgische theatervoorstelling aanwezig. Het Nederlands Spoorwegmuseum; voor jong en oud een wereld vol verrassingen!

De 1 Euro-rondleiding
Voor maar 1 Euro per persoon ontdek je met een kundige rondleider alle hoeken en gaten van het museum. Deuren die gewoonlijk gesloten blijven worden speciaal voor jou geopend. Drie kwartier lang zal de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen in geur en kleur verteld worden. Je komt te weten wat de machinisten vroeger deden om warm te blijven en welke halsbrekende toeren de conducteur moest uithalen om de kaartjes te controleren. De rondleidingen zijn geschikt voor jong en oud en zullen ieder heel uur van start gaan.

Theatervoorstelling De Stoomgeest
Van 22 februari tot en met 9 maart verschijnt De Stoomgeest dagelijks om 12.30, 13.30 en 14.30 uur op het tweede perron in het museum. Kom luisteren en kijken naar Jan Stoker die vertelt over zijn vroegere werk en leven als stoker op een indrukwekkend grote stoomlocomotief. De Stoomgeest neemt je mee terug in de tijd voor een spannende, leerzame en humoristische stoomcursus stoom.

Overige activiteiten
Het Nederlands Spoorwegmuseum is een wereld vol reuzengrote stoomlocomotieven en historische rijtuigen. Ouders kijken toe wanneer hun kinderen een ritje maken met de supersnelle Jumbo-Express en helpen bij het omleggen van de wissels in het seinhuis. In de HollandRailShow word je getrakteerd op een baanbrekende multimediashow. Ook kan er een reisje gemaakt worden met de rondrittrein.

Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 tot 17.00 uur, Zaterdag en zondag 11.30 tot 17.00 uur.
Maandag gesloten.

Entreeprijzen: Volwassenen 8 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 6 euro, 65+ 6 euro, CJP 4 euro, MJK gratis, Rabobank Jongeren- en Europas 50 % korting, NS abonnementhouder met MJK 50% korting.

Voor meer Informatie:
Communicatie@spoorwegmuseum.nl
of 030-2306257
www.spoorwegmuseum.nl

20 feb 03 15:51

Deel: ' Eurorondleidingen en de Stoomgeest tijdens voorjaarsvakantie '
Lees ook