Fontysmaandag 10 maart 2003

Fontys Hogescholen in Eindhoven houdt open dag
Fontys Hogescholen in Eindhoven houdt op zaterdag 15 maart een open dag van 10.00 tot 14.30 uur. Bij alle opleidingen zijn docenten en studenten aanwezig om belangstellenden van informatie te voorzien.

Bij Fontys Hogescholen in Eindhoven worden verschillende opleidingen verzorgd in voltijd en deeltijd. Tevens bestaat de mogelijkheid verkorte en duale opleidingen te volgen. Het aanbod aan opleidingen bestrijkt een gebied van techniek, economie, mens en maatschappij, tot gezondheidszorg, onderwijs en kunsten.

Automotive Center
Op het gebied van autotechniek zijn binnen het Automotive Center van Fontys Hogescholen vanaf dit jaar drie studiemogelijkheden verenigd: Automotive Marketing, Automotive Education en de nieuwe opleiding Automotive Engineering. Deze drie hbo-richtingen worden in onderlinge samenwerking verzorgd door drie Fontysinstituten: Fontys Hogeschool Marketing Management, Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool en Fontys Hogeschool Werktuigbouwkunde. Studenten die na hun studie aan de slag willen in de automotive branche, kunnen zich vanaf nu specialiseren in een van de drie richtingen. Zo kunnen ze aan de slag als marketeer, instructeur of engineer op het gebied van autotechniek.

Consumptieve Technieken
Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool Eindhoven start in september 2003 de nieuwe voltijdopleiding Consumptieve Technieken, die opleidt voor een bevoegdheid in het onderwijs. Deze brede studie leidt op tot uiteenlopende functies in de horeca, voeding en toerisme. Bezoekers van de open dag kunnen zich uitgebreid laten informeren over deze nieuwe studie.

Vrije tijd
De opleiding Commerciële Economie biedt sinds afgelopen jaar de nieuwe afstudeerrichting Leisure Management aan, die zich toespitst op de vrijetijdssector. Deze specialisatie is ontwikkeld in samenwerking met bedrijven en organisaties in deze bedrijfstak. Bezoekers kunnen tijdens de open dag ook over deze opleiding informatie krijgen.

Ambitie
Op deze open dag is ook informatie te krijgen over Career College. Dit is een oriëntatieprogramma van een half jaar, waarbij studenten kunnen ontdekken wat ze willen en waar ze goed in zijn. Het lesprogramma is onder andere gericht op economie, management, mens en maatschappij en cultuur. Studenten van Career College worden intensief begeleid door medewerkers van het Fontys Loopbaancentrum.

Bij de studenten-servicebalies kunnen bezoekers terecht met vragen. Tevens is er een informatiemarkt met onder andere stands van studentenverenigingen en van Informatie Beheer Groep, waar mensen informatie kunnen krijgen over zaken als inschrijving en studiefinanciering. Studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze, kunnen meedoen aan de Fontys Interesse Test om te kijken welke opleiding het beste bij hen past.

Hieronder volgen de opleidingen van Fontys Hogescholen met hun locaties:

* Economie, Rachelsmolen 1, gebouw R4

* Communicatie, Rachelsmolen 1, gebouw R4
* Techniek, Rachelsmolen 1, gebouw R1

* Informatica, Rachelsmolen 1, gebouw R2
* Lerarenopleiding Technische Vakken, Rachelsmolen 1, gebouw R1
* Toegepaste Natuurwetenschappen, Rachelsmolen 1, gebouw R1
* Bedrijfskader, Eeuwsel 2, gebouw S2 (TU/e terrein)
* Technische Bedrijfskunde, Eeuwsel 2, gebouw S2 (TU/e terrein)
* Gezondheidszorg, Ds. Th. Fliednerstraat 2
* Mens en Maatschappij, Ds. Th. Fliednerstraat 2
* Fontys PABO Eindhoven, De Lismortel 25
* Academie voor Drama, Kanaalstraat 6-8 (open dag van 10.00 tot 15.00 uur)

Deel: ' Fontys Hogescholen in Eindhoven houdt open dag '
Lees ook