Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Neef neemt rapport inzichtcentrum Schermer in ontvangst Haarlem, 3 maart 2003 - Gedeputeerde Enno Neef (PvdA), portefeuillehouder Zorg, Welzijn en Cultuur neemt op woensdag 5 maart aanstaande een rapport in ontvangst over het ontwerp en exploitatie van een beoogd bezoekerscentrum bij de molendriegang in de Schermer. Dit vindt plaats van 9.30 tot 10.30 uur in het gemeentehuis Wittenburg van Schermer, Noordervaart 99 in Stompetoren.

Op verzoek van de provincie Noord-Holland heeft architect Sander Douma een ontwerpstudie en een exploitatiemodel gemaakt voor een zogenaamd inzichtcentrum "Watermanagement en molenmuseum". De relatie van Nederlanders met water, het creëren van land uit water en het feit dat Nederlanders vorm geven aan het land en daar de regie in hebben, staat centraal. Het zou een bijzondere locatie moeten worden waar voor (dag)toeristen en andere bezoekers het thema droogmakerijen in al zijn aspecten op creatieve wijze inzichtelijk wordt gemaakt.

Het rapport is het resultaat van een door de provincie Noord-Holland gesubsidieerd initiatief van genoemde architect. Het past in het cultuurhistorisch ontwikkelingsplan met als thema droogmakerijen voor de Beemster/Schermer/Graft de Rijp dat eveneens door de provincie gesubsidieerd is samen met de gemeenten Beemster, Graft-De Rijp, de waterschappen en het Hoogheemraadschap (tegenwoordig geheten Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier).

Inlichtingen: Ernst van der Kleij, tel. (023) 514 35 96 Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 40 07 Marieke Ottevanger 3-3-2003 13:46:00

Deel: ' Gedeputeerde Neef neemt rapport inzichtcentrum Schermer in ontvangst '
Lees ook