Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Global Team menners domineren warming up ronde in Vigo

15/02/2003

Vigo, 15 februari 2003
Global Team menners Michael Freund (Duitsland) en Boyd Exell (Australië) domineerden vanavond de zeer hoog gedoteerde warming up ronde van de FEI Wereldbeker vierspannen in Vigo. In plaats van de gebruikelijke 6.500 euro werd vanavond 10.000 euro verdeeld onder de zes deelnemers.
De inloopronde van de zevende Wereldbekerwedstrijd werd gewonnen door Michael Freund, met zes seconden voorsprong op zijn teamgenoot Boyd Exell. Exell had wederom een aantal wijzigingen aangebracht in de samenstelling van zijn geleende span Welsh Cobs en was zeer tevreden met zijn resultaat van vanavond. Freund's landgenoot Rainer Duen einigde op de derde plaats in de uitverkochte expositiehal in Vigo. Juan Robles, de Spaanse wild card menner, reed een keurig foutloos parcours met zijn Spaans gefokte paarden en eindigde daarmee op de vierde plaats, voor de Zwitser Werner Ulrich. Gert Schrijvers, favoriet na zijn voortreffelijke prestaties in Bordeaux afgelopen weekend, ging te snel van start waardoor hij een extra volte moest rijden. De meervoudig Belgisch kampioen liet vervolgens zes ballen rollen en zal in de Wereldbekerwedstrijd als eerste van start gaan. De Wereldbekerwedstrijd vindt plaats op zondag 16 februari om 16.15 uur. Ook hier staat de menners weer een meer dan goed gevulde prijzenpot te wachten. Deze bevat morgen maar liefst 30.000 euro in plaats van de gebruikelijke 19.500 euro.
De startvolgorde is als volgt:
1. Gert Schrijvers (Bel)
2. Werner Ulrich (Sui)
3. Juan Robles (Esp)
4. Rainer Duen (Ger)
5. Boyd Exell (Aus)
6. Michael Freund (Ger)

The FEI Wereldbeker vierspannen in Vigo zal zondag 16 februari live uitgezonden worden op de regionale Spaanse televisiezender TVG om 16.15 uur. CNBC Sports Europe zal de wedstrijd uitzenden op 19 april (van 23.30-00.00 GMT).

www.worldcupdriving.com

Zoekwoorden:

Deel: ' Global Team menners domineren warming up ronde in Vigo '
Lees ook