---

Ministerie van Defensie---

foto: Dick Boschman (Peter Wiezoreck)

Goede internationale sportprestaties Vriezema, Boschman en Som

10-02-2003

Topsporters sergeant Dick Boschman en luitenant Daniëlle Vriezema (beiden Koninklijke Landmacht) hebben zondag (9 februari) allebei een medaille in de wacht gesleept. Dick Boschman behaalde een gouden medaille op het internationale Intershoot 2003 toernooi in Den Haag, terwijl Daniëlle Vriezema een bronzen plak behaalde op het judotoernooi in Parijs in de gewichtsklasse tot 63 kg. Sergeant Bram Som (Koninklijke Landmacht) behaalde een uitstekende tweede plaats op het internationale atletiektoernooi in Gent. De atleet kwam op zijn favoriete 800 meter net achter de Keniaan William Yiampoy over de eindstreep (1.47.47).

Schutter Boschman haalde vorig jaar op het Intershoot toernooi nog de unieke maximale score van 600 punten. Dit keer was 596 (104.2) genoeg voor het goud. De Amerikaanse militair Parker werd tweede, de Zweed Hansson won brons. Boschman heeft zich al geplaatst voor de Olympische Spelen die in 2004 in Athene worden gehouden. Hij dient dan wel zijn huidige vorm te behouden.

Vriezema versloeg op het judotoernooi in Parijs, wat algemeen wordt gezien als het sterkste judotoernooi op de wereldkampioenschappen na, haar Britse rivale Karen Roberts in de kleine finale (-63). De winst betekende al de zestiende medaille voor de Amersfoortse luitenant op een A-toernooi. Daarnaast betekende het brons belangrijke punten voor de Olympische Spelen in Athene. Wachtmeester Claudia Zwiers (Koninklijke Marechaussee) zag geen kans haar abonnement op brons, ze werd al zes maal derde, een vervolg te geven. Ze werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de Koreaanse Su-Hee Jo die uiteindelijk de zilveren medaille won. Ook luitenant ter zee Dennis Meijer (Koninklijke Marine) kwam in Parijs niet verder dan de eerste ronde.

Hardloper Bram Som (Soenar Chamid)

Deel: ' Goede internationale sportprestaties Vriezema, Boschman en Som '
Lees ook