Ingezonden persbericht


Persbericht, TT Circuit Assen, 30 sept. 2001

Gouden Motorster voor GERRIT TEN KATE

De Gouden Motorster voor het jaar 2001 is door de Stichting Motorwegraces Assen toegekend aan Gerrit ten Kate uit Nieuwleusen. Deze Gouden Motorster is een onderscheiding voor iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de motorsport en de promotie daarvan.

Gerrit ten Kate heeft zich volgens het bestuur van de Stichting Motorwegraces Assen op meerdere fronten onderscheiden voor de motorsport. Sinds 1993 heeft Gerrit ten Kate een eigen wegraceteam en vanaf die beginperiode heeft hij zich enorm ingespannen om de motorsport op een hoger niveau te brengen.

Dankzij zijn belangstelling, vakkennis, doorzettingsvermogen en scouting is Gerrit ten Kate erin geslaagd met het team van enthousiaste medewerkers en sponsors in de klasse Supersport motoren te tunen en talentvolle coureurs aan te trekken die in staat zijn op superieure wijze mee te rijden in de wereldtop. Daarnaast heeft Gerrit ten Kate volgens het bestuur van de Stichting Motorwegraces Assen oog voor de toekomst van de motorsport in het algemeen, hetgeen wordt onderstreept door in samenwerking met de motorindustrie plannen te ontwikkelen voor het opleiden en begeleiden van jonge talentvolle coureurs.

Volgens het bestuur van de Stichting Motorwegraces Assen is het slechts weinigen gegeven om als enthousiaste motorhandelaar de motorsport op deze wijze te dienen en het hoogste te bereiken.

Ook Gouden Motorster voor LEO DÖRR

Het bestuur van de Stichting Motorwegraces Assen, tijdens de Race of the Champions in vergadering bijeen op zondag 30 september 2001 op het TT Circuit Assen, besluit aan Leo Dörr de Gouden Motorster toe te kennen. Deze onderscheiding is toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse motorsport en in het bijzonder de wegracesport.

Leo Dörr heeft zich ook onderscheiden vanwege zijn vakkundige en initiërende wijze waarop hij als secretaris de belangen van de Stichting Motorwegraces Assen heeft behartigd. Door zijn initiatieven en inzet heeft hij op zijn eigen herkenbare wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en continuïteit van de wegracesport. Zijn specifieke aandacht voor de jeugd en talentontwikkeling, het initiatief voor het instellen van de titels Rookie en Team van het Jaar zijn hier voorbeelden van.

Niet voor publicatie:

Racing Team Drenthe is bereikbaar via: 0528 - 268 294 of email: info@racingteamdrenthe.nl

DeeCee Jeans coureur Stuart Voskamp is bereikbaar via: 06 53 20 60 70

Nadere informatie: Fred Lubbers, perschef SMA, 06 23 23 96 99

Deel: ' Gouden Motorster voor Gerrit ten Kate en Leo Dörr '
Lees ook