GREENGOLD BENELUX B.V.

Greengold coördineert Europese activiteiten vanuit Amsterdam

Amsterdam, 21 februari 2003 - Greengold Benelux B.V. zal vandaag haar hoofdkantoor in het World Trade Center in Amsterdam-Zuid officieel in gebruik nemen. De in gebruik name zal plaatsvinden in aanwezigheid van de heren Muljatno en Evalle van de Indonesische Ambassade in Nederland en president-directeur Sinawang van de Telegamas Kalimantan Group, waarvan Greengold Benelux B.V. onderdeel is.

Met deze uitbreiding naar het Europese continent, beoogt zij de Europese markt nog beter te kunnen bedienen. Greengold UK Ltd. is sinds 1993 actief in het Verenigd Koninkrijk en heeft daar inmiddels een leidende positie op de markt ingenomen op het gebied van hardhouten deuren en kozijnen. Met de opening van het Amsterdamse kantoor wordt enerzijds invulling gegeven aan de wens van het Indonesische moederbedrijf om zo goed mogelijk te voorzien in de behoefte die er aan haar product op de Europese markt is. Anderzijds heeft het bedrijf zich ten doel gesteld de kennis op het gebied van productie en innovatie die zij in Europa opdoet, te gebruiken voor bedrijfsactiviteiten in Indonesië. Dit laatste is voor het bedrijf zeer essentieel. Managing Director Frank Lobo van het Europese kantoor zegt hierover:'Greengold heeft een duidelijke visie over de manier van werken. Meest kenmerkend voor onze manier van werken is het innoverende karakter. Samen met de eindgebruiker werken wij continue aan de perfectionering van onze producten. Die kennis en kunde delen we met onze mensen in Indonesië.'

Greengold Benelux B.V. maakt onderdeel uit van PT. Triowara Kalimantan, de houtdivisie van de PT. Telagamas Kalimantan Group en is een van grootste leveranciers en producenten van hardhout en hardhouten half- en eindfabrikaten in Indonesië. Het familiebedrijf Telagamas Kalimantan Group is in 1969 opgericht door Murni Harianto.
Wereldwijd werken er meer dan 2.000 personen voor het bedrijf. Kenmerkend voor het bedrijf is dat zij kan voorzien in de totale productieketen van grondstof tot eindfabrikaat. Zo beschikt zij over de concessies voor 240.000 Ha grond, een plantage van 40.000 Ha en vier fabrieken verspreid over Indonesië (o.a. Jakarta en Sulawesi), waar het hout verwerkt wordt tot halffabrikaat en eindproduct.

Deel: ' Greengold coördineert Europese activiteiten vanuit Amsterdam '
Lees ook