KNWV

20/2/2003
ALGEMEEN - HEIPAALTROFEE voor HENK BOTTERWEG

De `Heipaaltrofee', een wisselprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die zich opvallend verdienstelijk heeft gemaakt voor het KNWV op het gebied van breedtesport, werd tijdens het Congres van 15 februari uitgereikt aan Henk Botterweg (63).

Deze inwoner van Zierikzee is al sinds 1968 lid van
watersportvereniging Zierikzee. Bij deze vereniging heeft hij diverse functies bekleed, onder andere die van wedstrijdcommissaris en voorzitter.

Als we zijn functies bij het Watersportverbond in een CV-lay-out zetten, dan komt er een lijst uit waar een ieder respect voor heeft:
* al talloze jaren actief als wedstrijdleider en lid en voorzitter protestcomité door het hele land

* oa. ook bij Delta week, Hollandia , KW Sneek etc.

* lid NKK commissie 1975-1993 tevens lid Sectie Scherpe kajuitjachten
* lid Zeilraad 1993-heden

* lid Race Management Commissie 1999-heden

* KNWV nationaal erkend judge

* KNWV docent wedstrijd en protestcomité-opleidingen

* de laatste jaren KNWV-Regiovertegenwoordiger Deltagebied
* de laatste jaren KNWV vertegenwoordiger in Breed Overleg Deltawateren

* Trouwe redacteur van diverse instructieve artikelen in het kaderblad de Loudhailer

In het Breed Overleg Deltawateren houdt hij zich bezig met een aantal belangrijke onderwerpen (de Grevelingen en de zeehonden langs het oliegeultje in de Oosterschelde). Hij is ook de altijd hulpvaardige steun en toeverlaat van de coördinator van het BOD. De functie van coördinator is een tijdje vacant geweest, maar nu weer vervuld. Henk heeft in die periode vrijwillig het BOD draaiende gehouden.

Bijzonder aan Henk Botterweg is dat hij een uiterst betrokken, betrouwbare, loyale en diplomatieke vrijwilliger is, die altijd klaar staat om met het KNWV kantoor en bestuurders een klus te klaren. Hij treedt daarbij niet al te graag echt op de voorgrond, maar zijn positieve invloed is merkbaar aan de kwaliteit van de producten en diensten waarin hij betrokken is. Zijn staat van dienst is daar alleen al een bewijs van.

Onder applaus van de ruim 300 verenigingsvertegenwoordigers die het congres bezochten nam Henk Botterweg de Trofee in ontvangst.

Postbus 87 · 3980 CB Bunnik · Tel.: 030-6566550 · Fax: 030-6564783 · info@knwv.nl

Deel: ' Heipaaltrofee voor Henk Botterweg '
Lees ook