Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Dirk-Jan Hofmans beslist eerste kampioenschap in Dutch Supercar Challenge

Spa-Francorchamps, 16 september 2001. De negende en tevens voorlaatste race van het seizoen van de Dutch Supercar Challenge is verreden op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Dirk-Jan Hofmans besliste de strijd om de titel in de klasse Sport II voortijdig in zijn voordeel op het Formule
1-circuit. De beslissingen in de overige klassen vallen in de laatste race, op 30 september op Circuit Park Zandvoort. De race werd gewonnen door René Snel (Porsche GT3).

De deelnemers aan de Dutch Supercar Challenge keken vooraf erg uit naar de race op het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps. Het spreekt voor zich dat het enthousiasme van zowel de deelnemers als de organisatie fors verminderde door de tragedie die zich daags voor de race in de Verenigde Staten voordeed. De klasse besloot de race wel door te laten gaan.
Er waren twee rijders die in de eerste acht races een dusdanig grote voorsprong hadden opgebouwd dat ze hun titel al op Spa-Francorchamps binnen konden halen. Henry Wallaard moest zijn kans laten schieten; hij moest de race missen door een longontsteking. Dirk-Jan Hofmans (Renault 5 GT Turbo) verzilverde zijn titelkans wel, hij werd derde in zijn klasse en is daarmee de nieuwe kampioen in de klasse Sport II.
Tijdens de beide, onder natte omstandigheden verreden trainingen was de equipe Cor Euser / Peter van der Kolk de snelste met hun Marcos Mantis, voor René Snel en zijn Porsche GT3. Er verschenen 42 auto's aan de start. De 65 minuten durende race leek aanvankelijk, geheel in de traditie van het circuit, een regenrace te worden. Alle deelnemers vertrokken op regenbanden naar de startgrid, waar diverse rijders alsnog voor de profielloze slicks kozen. Onder de 'wisselaars' bevonden zich ook de equipe Van der Kolk / Euser en René Snel. Een start op slicks bleek, achteraf gezien, de goede keuze. Snel nam bij de start de leiding en behield deze tot op de finishstreep. "In de eerste ronden moest ik flink oppassen, want het was op diverse plaatsen erg glad", aldus de winnaar.
Herman Buurman (Marcos Mantis) kwam als tweede over de finish, voor Tom Langeberg (Marcos Mantis) en Van der Kolk / Euser. Ruud Olij (BMW M3) won de klasse Supersport, Arjen Vels zegevierde in de klasse Sport I. Met nog één race te gaan is hij klassementsaanvoerder Arthur Janssen tot op één punt genaderd. In de klasse Marcos Mantis viel klassementsaanvoerder Toon van de Haterd uit met technische problemen. Peter van der Kolk voert het klassement nu aan, op de voet gevolgd door Cor Euser.

De volgende race, tevens de laatste en beslissende van het seizoen, wordt op 30 september verreden op Circuit Park Zandvoort.
De Dutch Supercar Challenge wordt dit seizoen ondersteund door de klassesponsors Dunlop, Ooperon (telecommunicatie) en Cee-Kay TV. Dutch Supercar Challenge op internet: www.dutchsupercar.nl. Voor de redactie, niet voor publicatie: Voor nadere informatie: Dick van Elk, rijderscoördinator Dutch Supercar Challenge, tel. (06) 53 79 82 19.

Uitslag negende race Dutch Supercar Challenge:

1. René Snel Porsche GT3 24 ronden in 1.06:24.166
2. Herman Buurman Marcos Mantis op 1:12.824

3. Tom Langeberg Marcos Mantis op 1:51.920
Winnaar klasse GT II: René Snel Porsche GT3
Winnaar Marcos Mantis Challenge: Tom Langeberg Marcos Mantis Winnaar klasse Supersport: Ruud Olij BMW M3
Winnaar klasse Sport I: Arjen Vels BMW Compact 2,8 Winnaar klasse Sport II: Nico Been Renault 5 GT Turbo Stand na negen races:
Klasse GT II: 1. H. Buurman Marcos Mantis 76
Marcos Mantis Challenge: 1. Peter v.d. Kolk Marcos Mantis 154 Klasse Supersport: 1. Henry Wallaard Porsche 911 135 Klasse Sport I: 1. Arthur Janssen BMW M3 140
Klasse Sport II: 1. D.J. Hofmans Renault 5GT Turbo 106 (Kampioen)

Deel: ' Hofmans beslist kampioenschap Dutch Supercar Challenge '
Lees ook