Gemeente Sneek


Oorkonde voor Sanne Bakker

OORKONDE VOOR REDDENDE SANNE BAKKER

Morgenmiddag wordt de 6-jarige Sanne Bakker op het stadhuis van Sneek gehuldigd, omdat ze de 5-jarige Jelena Vricic gered heeft van een verdrinkingsdood in de Zwette.

Het gebeurde op 1 april van dit jaar, maar het was beslist niet grappig. De beide Sneker meisjes speelden bij de Zwette en Jelena wilde weten hoe diep het water was. Ze viel er per ongeluk in en ging kopje onder. Jelena kon niet zwemmen, maar gelukkig was Sanne in de buurt. Die pakte een stok en stak hem Jelena toe. Toen Jelena dicht genoeg bij de kant was, kon Sanne haar uit het water helpen.

Zo liep alles nog goed af. Jelena hield niks over van haar duik in de Zwette en is meteen opgegeven voor zwemles. Sanne, die in april bijna haar A-diploma zwemmen te pakken had, was erg geschrokken en droomde er nog wel eens van. Maar gelukkig gaat het met haar ook goed.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen zal Sanne Bakker nu een oorkonde toekennen. Die wordt woensdagmiddag om 15.00 uur aan haar uitgereikt, op de kamer van burgemeester Siebold Hartkamp.

Deel: ' Huldiging 6-jarige inwoonster Sneek voor redden speelgenoot '
Lees ook