Keurmerkinstituut


Persbericht, februari 03

Keurmerkinstituut helpt bij voorjaarsschoonmaak

Het Keurmerkinstituut helpt bij de voorjaarsschoonmaak met een speciale pagina over schoonhouden op zijn website. Hier staat niet alleen informatie over reinigingsmiddelen, hun ingrediënten en de dosering, maar ook een link naar de lijst met goedgekeurde was- en reinigingsmiddelen. Verder wordt verwezen naar tien vlekkengidsen op internet, en naar informatie over waterhardheid, gevarensymbolen, textieletikettering en milieuvriendelijk wassen.

Met het steeds krapper wordende huishoudbudget is het moeilijk kwalitatief hoogwaardige producten te kopen. Uit de lijst met goedgekeurde was- en reinigingsmiddelen blijkt dat ook voordelige producten kunnen voldoen aan de strenge eisen van het Keurmerkinstituut. Naast het eigen keurmerk "Goedgekeurd Keurmerkinstituut" (de opvolger van het huisvrouwenkeurmerk), verleent het instituut ook het Milieukeur, onder andere aan was- en reinigingsmiddelen.

In 1948 gaf het Keurmerkinstituut (toen nog IVHA geheten) voor het eerst een Vlekkenlijst uit, te bestellen per brief "met insluiting van f. 0,45 aan postzegels". Later groeide deze publicatie uit tot het zeer populaire Vlekken- en schoonhoudboekje met "wenken voor reiniging van textiel en huisraad". Dit initiatief is veel nagevolgd, en binnenkort zijn op internet meer vlekkengidsen te vinden dan op papier.

Het Vlekken- en schoonhoudboekje is al jaren niet meer leverbaar, maar het Keurmerkinstituut houdt wel een overzicht bij van de vlekkengidsen op internet. Hier wordt ook toegelicht welke vlekkengids waarin is gespecialiseerd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Keurmerkinstituut helpt bij voorjaarsschoonmaak '




Lees ook