Ingezonden persbericht


Persbericht 23 maart

Leiden Tegen Oorlog
Tel 06 18200684
Email:
oorlog@deds.nl

Leiden Tegen Oorlog
organiseert tweetal protesten

Nadat vorige week zeshonderd mensen demonstreerden tegen de oorlog in Irak organiseert het platform Leiden Tegen Oorlog de komende week twee nieuwe protestacties. Komende donderdag vindt er op de Haarlemmerstraat van 19:00 tot 20:00, ter hoogte van de Hartebrugkerk, een vredeswake plaats. Mensen worden uitgenodigd om daar op allerlei wijzen hun afschuw over de oorlog kenbaar te maken.
Leiden Tegen Oorlog roept tevens op om zondag 30 maart deel te nemen aan de landelijke burgerinspectie bij militaire vliegbasis Volkel in Noord-Brabant.
Eén van de belangrijkste redenen die de Verenigde Staten en haar bondgenoten aanvoeren voor de oorlog tegen Irak is de vermeende aanwezigheid van massavernietigingswapens in dat land. Van Irak wordt absolute openheid hierover en ontwapening van deze wapens geëist. Ondertussen liggen er in diverse Europese NAVO-lidstaten nog altijd Amerikaanse kernwapens opgeslagen, bijvoorbeeld op de Vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Hierover weigeren de Amerikaanse en de Nederlandse regering openheid te geven, laat staan dat ze verwijderd worden.

Leiden Tegen Oorlog roept dan ook iedereen op om mee te gaan op inspectie naar de kernwapens op Volkel om deze hypocrisie aan de kaak te stellen en te protesteren tegen de oorlog in Irak. Vanuit Leiden zal een bus rijden naar Volkel (en terug). De bus vertrekt om 10:00 's ochtends en zal aan het einde van de middag terugkeren. Kaarten voor deze busreis kosten, afhankelijk van het aantal busreizigers, tussen 10 en 15 euro en moeten vóór donderdag worden besteld op telefoonnummer 06 18200684 of per email oorlog@deds.nl.

Deel: ' Leiden Tegen Oorlog organiseert protesten op 27 en 30 maart '
Lees ook