Gemeente Leiden

Persbericht

Lenferink verbaasd over SMS-actie TV-West

Publicatiedatum: 10 maart 2003

TV-West heeft na afloop van de uitzending van het burgemeestersdebat afgelopen zondag een SMS-stemming gehouden waar kijkers hun voorkeur konden SMS-en. Het percentage dat genoemd wordt is 79% voor Groen en 21% voor Lenferink. Die uitslag noemt Groen bemoedigend. Lenferink zet grote vraagtekens bij deze peiling: Er hebben slechts 29 mensen hun stem uitgebracht en die hoeven ook niet per se uit Leiden te komen. Dat kan nooit iemand een betrouwbare uitslag noemen. Eigenlijk moet je op zon moment besluiten het helemaal niet naar buiten te brengen.

TV-West heeft in de radio-uitzending van vanmorgen slechts gemeld dat het om een beperkte hoeveelheid reacties gaat. Het exacte aantal hebben ze in de radio-uitzending niet vermeld.

Er zijn verschillende peilingen in omloop: twee op internet en nog een uitslag van de stemming die het Leidsch Dagblad na het debat van afgelopen zaterdag hield. Lenferink: Ook wat betreft die uitslagen kun je grote vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid van de uitslag, maar daar hebben in ieder geval veel meer mensen tussen de 200 en 350- gereageerd. Bij de internetpeilingen én bij de peiling van het Leidsch Dagblad ligt de verhouding andersom: ca. 70% voor mij en zon 30% voor Groen.

Lenferink: Als dit de manier is waarop Groen omgaat met resultaten van onderzoek, dan belooft dat niet veel goeds.

Deze pagina is gewijzigd op 10-03-2003

Zoekwoorden:

Deel: ' Lenferink verbaasd over SMS-'enquete' TV-West '
Lees ook