Gemeente Alphen aan den Rijn


Luchtsporthal officieel geopend

De luchtsporthal aan de Olympiaweg op het terrein van korfbalvereniging Tempo is 26 maart 2003 feestelijk geopend door wethouder Klaas Tigelaar en enkele jeugdige leden van Tempo. Klaas Tigelaar opende de luchtsporthal toepasselijk door het gooien van een luchtballon door een korf. Deze ballon werd vervolgens door een van de jeugdige leden van Tempo kapotgemaakt. Uit de met confetti gevulde ballon kwam een brief met de nieuwe naam van de hal: Olympiahal.

De sporthal die al weer enkele maanden in gebruik is door diverse sportverenigingen en het Alphense onderwijs is in goede samenwerking tussen gemeente, de stichting Sportspectrum en Tempo in zeer korte tijd gerealiseerd.

De sporthal vult het tekort aan binnensportvoorzieningen op in Alphen aan den Rijn totdat de bouw van een nieuwe sporthal is gerealiseerd. Het betreft hier een tijdelijke voorziening die met name gebruikt wordt voor trainingen en wedstrijden.

De luchtsporthal is gebouwd in opdracht van de gemeente en wordt beheerd door de stichting Sportspectrum. Bij de totstandkoming van de hal is veel hulp verleend door vrijwilligers van Tempo. De luchtsporthal wordt gebruikt door Korfbalvereniging Tempo, Sportvereniging Rijnstreek, Hockeyclub Alphen en het Scala College.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 27 maart 2003 laatste wijziging

Zoekwoorden:

Deel: ' Luchtsporthal Alphen aan den Rijn officieel geopend '
Lees ook