Ingezonden persbericht

Maxtor Corporation, een vooraanstaand leverancier van harddisks, zal een nieuwe fabriek bouwen in het Suzhou Industrial Park in het Chinese Suzhou. De bouw van de nieuwe vestiging start medio maart en zal naar verwachting in de tweede helft van 2004 gereed zijn. Met een vloeroppervlak van ruim 72.000 vierkante meter is de nieuwe fabriek berekend op toekomstige groeiverwachtingen. Maxtor investeert de komende vijf jaar een bedrag oplopend tot circa 200 miljoen dollar in de Chinese productievestiging.

"De nieuwe vestiging biedt ons een economische oplossing om de groei van onze harddiskactiviteiten de komende tien jaar op te vangen," aldus Paul Tufano, President en Chief Executive Officer van Maxtor." "We zetten onze bestaande activiteiten in Singapore voort, terwijl nieuwe productie gefaseerd zal worden overgebracht naar China. Daarbij zullen we voortdurend rekening houden met een optimale balans tussen vraag en aanbod."

"Singapore blijft het centrum van de productie-activiteiten van Maxtor," zegt K.H. Teh, Executive Vice President Worldwide Manufacturing en Managing Director van Maxtor in Singapore."We hebben hier twintig jaar productie-ervaring en onze managementkennis en technische deskundigheid zijn van zeer hoog niveau. De vestiging in China zal direct profiteren van die kennis en ervaring. Het Suzhou Industrial Park is een gezamenlijk project van de Chinese en Singaporese overheid en stoelt op het succesvolle Singapore-model dat zijn nut voor Maxtor overtuigend heeft bewezen."

De nieuwe fabriek in China richt zich op de productie van desktop harddisks, waarvan een deel voor de Chinese markt bestemd is. De vestiging in Singapore blijft drives bouwen voor high-end desktop- en serversystemen.

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatie-opslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumenten-elektronica-producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Deel: ' Maxtor bouwt fabriek in China '
Lees ook