NU'91

Medica 2003

Medica, Zorg is mensenwerk!

Op dinsdag 4 maart opent Medica 2003 weer haar deuren. De hele week, tot en met vrijdag 7 maart, is de Jaarbeurs Utrecht het toneel voor alles en iedereen die iets met de zorg te maken heeft. Medica 2003 is dé ontmoetingsplek voor mensen uit de zorg. Tijdens deze grootschalige landelijke vakbeurs krijgen bezoekers informatie over de laatste ontwikkelingen. Vier sectoren zijn vertegenwoordigd: Verpleging & Verzorging (V&V), Revalidatie, Facilitair en Medische Technologie. Uiteraard is ook NU91 op Medica 2003 present.

V&V Kenniscafé

Nieuw in de sector Verpleging en Verzorging is het V&V Kenniscafé. In het kenniscafé leer je de mogelijkheden van Internet kennen. Gebruikers en deskundigen wijzen je de weg in een doelgericht gebruik van Internet, en je verzamelt informatie over interessante websites voor de zorg. Ook kun je in het café onder het genot van een hapje en drankje even bijpraten met je collegas. In het inlooptheater bij het Kenniscafé zijn er dagelijks diverse workshops.

Rondom het V&V Kenniscafé vind je een breed scala aan bedrijven en organisaties. Zij presenteren de nieuwste producten en diensten op het gebied van verpleegartikelen, kleding, medisch meubilair, patiëntenverenigingen enzovoorts. Als bezoeker kun je je uitgebreid laten informeren door de aanwezige productspecialisten.

Ook dit jaar is er een groots opgezette vacaturebank. Hier kun je kennis verwerven over de loopbaanmogelijkheden. De vacaturebank biedt alle mogelijke informatie over om-, her- en bijscholing en zelfontplooiing.

NU91-stand in hal 8, D096

NU91 staat op de Medica met een opvallende stand in de sector Verpleging & Verzorging. Je herkent ons aan de grote gekleurde ballonnen die boven alle stands uitsteken. Je kunt NU91 eenvoudigweg niet missen. Voor leden en niet-leden hebben we allerlei interessante aanbiedingen. Ben je lid van NU91 en bezoek je onze stand? Dan ontvang je een vierkleurenbalpen. Ook kun je ter plekke een collega lid maken. De nieuwkomer kan rekenen op een speciaal welkomstgeschenk, een vakinhoudelijk boek van uitgeverij Bohn Stafleu en Van Loghum én drie maanden gratis lidmaatschap!

In de NU91-stand kun je ook met vragen terecht op juridisch, arbeidsvoorwaardelijk en beroepsinhoudelijk vlak. Elke dag is er een deskundig medewerker aanwezig om je te woord te staan. En: het laatste nieuws over je vak vind je ook in de stand. Neem dus zeker een kijkje in onze NU91-stand: hal 8, D096.

NU91-workshops

Onder de titel de Ondernemingsraad in zorginstellingen houdt NU91 tijdens Medica 2003 twee workshops. Op woensdag 5 maart is er een workshop voor startende OR-leden; op donderdag 6 maart voor ervaren OR-leden.

* Workshop voor startende OR-leden, woensdag 5 maart Ben je net gestart als OR-lid? Of denk je erover je verkiesbaar te stellen voor de OR binnen je instelling? Op woensdag 5 maart, van 10.30 tot 12.00 uur, geeft Jules de Wijs een uitgebreide inleiding op de werkzaamheden, rechten en plichten van een OR. Jules de Wijs is directeur van personeel- en organisatieadviesbureau Van Baal & De Wijs.

* Workshop voor ervaren OR-leden, donderdag 6 maart Voor ervaren OR-leden is er op donderdag 6 maart, van 10.30 tot 12.00 uur, een workshop. Aan bod komen onder meer de juridische aspecten, de onderhandelingstechnieken en de communicatie met de achterban.

Beide workshops zijn gratis toegankelijk, locatie: Marijkezaal (tussen hal 8 en 9) van de Jaarbeurs. Wil je aan de NU91-workshops deelnemen? Meld je dan aan via NU91 te Utrecht (030- 296 41 44) of per e-mail: m.jansen@nu91.nl.

Gratis toegangskaarten

De Jaarbeurs Utrecht is elke dag geopend van 10.00 tot 16.30. Entree is gratis. Je moet je wel even bij binnenkomst laten registreren. Wil je niet in de rij staan? Maak dan gebruik van de vrijkaarten in deze Verpleging NU. Wens je meer kaarten te ontvangen, bijvoorbeeld voor je collegas? Vraag dan via de Medica-website extra kaarten aan. Kijk op www.medica-online.nl, klik op voorregistratie en de rest wijst zich vanzelf! Of neem contact op met NU91, tel. 030-2964144, e-mail nu91@nu91.nl. Je krijgt de toegangskaarten dan thuisgestuurd.

Tot ziens op Medica 2003 bij de NU91-stand! Hal 8, D096

Deel: ' Medica 2003 opent weer haar deuren '
Lees ook