Ministerie van Economische Zaken


https://www.minez.nl

MIN EZ: meer overheidsgeld voor innovatie toerisme

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 121
Datum: 04-09-2001

MEER OVERHEIDSGELD VOOR INNOVATIE TOERISME

Staatssecretaris G. Ybema van Economische Zaken en directeur H. van Driem van de toeristische organisatie TRN hebben een meerjarig contract getekend. Hierin stelt het ministerie van Economische Zaken zich de komende vier jaar garant voor een bedrag aan subsidie van ongeveer 200 miljoen gulden (90 miljoen euro).

Met deze ondertekening is het vormen van één nationale organisatie, die verantwoordelijk is voor het bevorderen van het zakelijk en toeristisch reisverkeer in en naar Nederland, een feit geworden. Staatssecretaris Ybema wil de ontwikkeling binnen TRN (Toerisme en Recreatie Nederland) graag stimuleren, maar wil de publieke middelen vooral aanwenden voor die taken die het algemeen belang van de sector dienen en waarvoor het moeilijk is gelden uit de markt los te krijgen.
Momenteel wordt een derde van de EZ-bijdrage aan TRN gestopt in kennis en innovatie, tweederde gaat zitten in promotie en informatie. Die verhouding moet over vier jaar fifty-fifty zijn. In de nieuwe organisatie TRN gaan het Nederlands Bureau voor Toerisme, Toerisme & Recreatie, AVN (Lekker weg in eigen land) en het Nederlands Congres Bureau samen. Later zal ook de Algemene Nederlandse Vereniging van VVV's (ANVV) aansluiten.

Deel: ' Meer overheidsgeld voor innovatie toerisme '
Lees ook