AutoRai

11-2-2003

MG Rover introduceert monogram programma

Na een jaar van afwezigheid is MG Rover in 2003 weer helemaal terug op de AutoRAI. Op de stand van MG Rover Nederland (11.011) in de Holland-hal bruist het van 7 t/m 16 februari van het nieuws.

Met de spectaculaire MG XPower SV sportwagen baart MG dit jaar veel opzien en ook Rover geeft met de Tourer Concept Vehicle (TCV) een krachtig visitekaartje af voor de nabije toekomst. Deze twee blikvangers vormen op de MG Rover stand slechts het topje van de ijsberg, want tijdens de AutoRAI 2003 is er zowel namens MG als Rover een groot aantal debutanten aanwezig: de Rover 75 CDTi, het Chiptune Upgrade Pack voor de Rovers 25 en 45 2.0 IDT Diesel, de MG TF 135 Brooklands special edition, de MG ZR & ZS 115 Turbodiesel uitvoeringen, de MG ZS Le Mans, de MG ZT 135 CDTi turbodiesel en de MG ZT 160. Bovendien vormt Amsterdam het platform voor de presentatie van het Monogram programma, waarmee MG- en Rover-rijders hun auto van binnen en van buiten naar eigen smaak kunnen individualiseren.

Monogram
Vanaf de AutoRAI 2003 kunnen MG- en Rover-rijders de specificaties van hun auto geheel volgens eigen wens uitbreiden dankzij het uitgebreide Monogram programma. Dit optionele programma bestaat uit een uitgebreide reeks opvallende exterieurlakken, interieurbekledingen en accessoires, om klanten de gelegenheid te geven hun individualiteit nog meer tot uiting te brengen in hun auto. Een aantal autos op de AutoRAI-stand van MG Rover Nederland is reeds van speciale Monogram-specificaties voorzien.

MG XPower SV: spectaculair nieuw vlaggenschip van MG Geheel nieuw voor Nederland en pas recent op internationaal niveau onthuld is de MG XPower SV. Deze extreme en spectaculaire sportwagen vormt dit jaar één van de blikvangers tijdens de AutoRAI 2003 en op de MG Rover stand. De XPower SV, het toekomstige topmodel binnen de MG-range, is voorzien van een V8 krachtbron, met een vermogen dat oploopt tot maar liefst 465 pk. Desgewenst kan de XPower SV af-fabriek worden voorzien van diverse nitroglycerine injectiekits, waarbij een vermogen van 965 pk en een topsnelheid boven de 320 km/u haalbaar is.

Rover TCV: visitekaartje voor de toekomst
Een andere blikvanger op de MG Rover stand is de Rover TCV concept car, waarmee Rover haar designvisie voor de toekomst tot uiting brengt. Hoewel de Rover TCV bol staat van de innovaties, is hij toch ontworpen met concrete productiemogelijkheden in het achterhoofd.

MG TF 135 Brooklands
Ruim een jaar geleden maakte de MG TF zijn opwachting. Deze cabrio werd in Genève zelfs uitgeroepen tot Cabrio van het Jaar 2002 en vorige week behaalde hij een bijzonder goed resultaat tijdens de Euro NCAP crashtests. De TF kreeg vier sterren voor de veiligheid van de inzittenden en een uitzonderlijke score van drie sterren voor voetgangerveiligheid, maar liefst twee sterren meer dan zijn directe concurrenten. Op de AutoRAI 2003 introduceert MG Rover Nederland een luxueuze en aantrekkelijke special edition van deze sportwagen pur sang: de MG TF 135 Brooklands. Voorzien van onder andere een chique exterieurlak, diverse chroom- en wortelnotenhout accenten in het interieur en een krachtige, 136 pk sterke 1.8-liter K-series motor vóór de achterwielen, is de Brooklands met onmiddellijke ingang bij de MG Rover dealer te bestellen.

Nieuwe MG ZR & MG ZS 115 pk Turbodiesel uitvoeringen Voor MG gaat 2003 het jaar worden waarin de dieseluitvoeringen van zich doen spreken. Waar de AutoRAI 2003 ook al het platform vormt voor de introductie van de MG ZT 135 CDTi, voegt MG nog eens twee nieuwe uitvoeringen toe aan het MG dieselgamma: de MG ZR 115 Turbodiesel en de MG ZS 115 Turbodiesel. Deze beide modellen beschikken over een sterkere 2.0-liter turbodieselmotor en worden hiermee zowel voor het zakelijke segment als de privé-rijder een aantrekkelijk alternatief.

Chiptune Upgrade Pack voor Rover 25 en 45 Turbodiesel Kopers van een nieuwe Rover 25 of Rover 45 2.0 IDT Turbodiesel kunnen vanaf nu kiezen voor een motorische opwaardering. Via het optioneel leverbare Chiptune Upgrade Pack wordt af-fabriek het motormanagementsysteem van de turbodiesel verder opgewaardeerd naar 113 pk. Remschijven achter maken eveneens deel uit van het pakket. Het Chiptune Upgrade Pack is alleen leverbaar in combinatie met ABS.

Deel: ' MG Rover introduceert monogram programma '
Lees ook