Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie

27 september 2001 Netdokter heropent internetpraktijk Gezondheidsportal voor jongeren
De Netdokter is een gezondheidsportal met informatie voor jongeren van12 tot 18 jaar. De Netdokter verwijst niet alleen door naar diverse organisaties, op de site zelf is veel informatie te vinden. Te dik, te dun, een koortslip, aften, stapelverliefd, baaldag, stickies, puistjes, skaten; een greep uit de onderwerpen waarover op de site tips, weetjes en info te vinden zijn. De onderwerpen zijn gerubriceerd in zes nieuwe categorieën: Gezondheid, Drugs Drank & Roken, Seks & Zo, Kopzorgen, Uiterlijk, Vrije Tijd.

Aansluiting bij belevingswereld jongeren
De nieuwe Netdokter sluit beter aan bij de belevingswereld van jongeren en probeert via een jongerenpanel vanuit de visie van jongeren te werken. Dat de jongeren centraal staan in deze nieuwe site is terug te zien in de realistische en alledaagse fotos van jongeren, in de persoonlijke verhalen, de sfeer en het woordgebruik. Door een nieuw onderhoudsysteem kan de Netdokter inspelen op actualiteiten als Valentijnsdag, het skate-ongeluk of de vuurwerkcampagne.

Anonieme vraagbaak
De vraagbaak bleek bij de lancering van de Netdokter in 1999 al een schot in de roos en is nog steeds erg populair. De mogelijkheid om anoniem een vraag te stellen wordt veel gebruikt door jongeren. De toegang tot de Netdokter blijkt laagdrempelig. Tot nu toe zijn in totaal 7.000 vragen gesteld, 'ontdubbeld' en geclusterd. Alle vragen worden via de site beantwoord. Er zijn 770 antwoorden geformuleerd. Een kleine selectie van deze antwoorden staat nog op de nieuwe site. Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) beantwoordt vragen op het gebied van gezondheidsvoorlichting en artsenorganisatie KNMG heeft vijf (huis)artsen gereed om medische vragen te beantwoorden.

Samenwerkingspartners
Voor de inhoud werkt de KNMG samen met het NIGZ en diverse categorale organisaties (bijvoorbeeld Defacto -voorheen Stivoro-, SOA, Korrelatie, Consument en veiligheid). Alle betrokken organisaties hebben een contactpersoon voor de Netdokter en bekijken de inhoud voor deze op de site gezet wordt. Andersom is voor hen ook belangrijk voeling te houden met wat onder jongeren leeft. De site is gebouwd door info.nl.
Dankzij steun van de Agis Groep, het VSB Fonds en het Ministerie van VWS is de voortzetting van de Netdokter gegarandeerd tot zomer 2003.

Deel: ' Netdokter heropent internetpraktijk '
Lees ook