Persbericht

Nieuw productief kleurensysteem van Xerox werkt met nieuwe generatie toner

De Xerox DocuColor 3535 printer/copier versnelt de overstap naar kleur

Amstelveen, 18 februari 2003 -- Xerox introduceert haar snelste mid-range multifunctionele kleurensysteem tot op heden. De nieuwe Xerox DocuColor 3535 printer/copier combineert de exclusieve Emulsion Aggregation (EA) toner met de beproefde print-technologie uit de Xerox DocuColor 12 en DocuColor 2000-series. De toepassing van EA-toner draagt bij aan de uitzonderlijke afdrukkwaliteit, grote betrouwbaarheid en lage gebruikskosten van het nieuwe model, dat 35 kleuren- of zwartwit-pagina's per minuut (ppm) print en kopieert.

De overstap van zwart/wit naar digitaal kleurenprinten en -kopiëren gaat snel, doordat nieuwe producten regelmatig scherpere prijs- en prestatiegrenzen stellen en doordat gebruikers de meerwaarde van kleur steeds meer erkennen. Door de print engine-technologie uit de Xerox DocuColor 12 en de DocuColor 2000 te combineren met de innovatieve nieuwe EA-toner zal de DocuColor 3535 naar verwachting een grote rol spelen in het versnellen van deze overstap, zowel in kantooromgevingen als in grafimediabedrijven.

Met de DocuColor 3535 kunnen gebruikers snel en makkelijk professionele, compleet afgewerkte, full color-documenten vervaardigen. Zowel in zwartwit als in kleur blijft daarbij de productie economisch rendabel. De DocuColor 3535 is het topproduct voor de middenmarkt van printen, kopiëren en scannen vanwege de hoge kwaliteit tegen lage kosten. De DocuColor 3535 komt in het middensegment van de markt voor multifunctionele kleurenmachines. Marktonderzoek van Gartner Dataquest wijst voor die markt op een groei van 13 procent per jaar in de periode van 2002 tot 2006. De algehele prestaties en de mogelijkheden om op zware papiersoorten af te kunnen drukken, maken deze machine tot een sterke troef voor grafimediabedrijven en printafdelingen in kantoren. De DocuColor 3535 is tevens ontwikkeld als werkpaard in kantooromgevingen, voor hoge productie, eenvoudig kleurenbeheer en netwerkscannen in kleur en zwartwit. De verbeterde beheersing van kleurendocumenten komt daarbij bijzonder goed van pas.

Veel van de doorbraken op het gebied van kosten en kwaliteit van deze machine zijn het gevolg van de toepassing van de nieuwe EA-toner, ontwikkeld in de Xerox onderzoekscentra in Canada. Conventionele toner wordt in kleine deeltjes gemalen om er mee te kunnen afdrukken, terwijl EA-toner organisch is gegroeid tot kleinere en gelijkmatiger deeltjes. Dat zorgt voor betere beheersing van de afdrukkwaliteit van dunne lijnen en tekst, en hoogstaande kleurbeheersing. EA-toner draagt ook bij aan een betere afdrukkwaliteit door de prettige satijnglans omdat niet langer gebruik wordt gemaakt van fusing-olie. Door de hogere betrouwbaarheid van de machines die EA-toner gebruiken dalen de gebruikskosten. Bovendien zijn de materialen van EA-toner vriendelijker voor het milieu dan de traditionele kleurentoners.

De DocuColor 3535 wordt aangestuurd door een ingebouwde Fiery® Network Controller van Electronics For Imaging (EFI). Deze ingebouwde Rip heeft krachtige kleurenmanagement-mogelijkheden en een uitgebreide set software van industrieleider EFI voor superieure kleurenkwaliteit, meer functionaliteit en een hogere productiviteit. De controller draait met een krachtige 850 MHz Mobile Pentium III-processor en het Linux operating systeem, en ondersteunt Adobe PostScript 3.

De micro-tandem print-engine van de DocuColor 3535 zorgt voor nauwkeurig registeren en een uitstekende afdrukkwaliteit, door een resolutie van 600 dots per inch (dpi) en 8-bits kleurdiepte. Alle vier de papierladen kunnen papier bevatten van maximaal 220 grams omslagkarton en op materialen tot 170 grams kan dubbelzijdig worden afgedrukt. Dit in tegenstelling tot andere modellen in deze klasse, die zwaardere papiersoorten alleen via de losse velleninvoer kunnen verwerken. Er zijn twee configuraties verkrijgbaar: de standaard uitvoering heeft een papiercapaciteit van 2175 vel en de uitvoering met hoge capaciteit bevat 3215 vel. De papierformaten lopen tot maximaal SRA3 / 320 x 483 mm.

Gebruikers van de DocuColor 3535 kunnen tegelijk scannen, rippen, printen en papier bijvullen, waardoor de productiviteit toeneemt. Andere mogelijkheden die de productie verhogen zijn dubbelzijdig kopiëren via automatische documentinvoer, elektronisch sorteren zonder sorteerbak-beperkingen, en scannen naar e-mail. Daarbij zijn tot 250 mailboxen zelf aan te maken. Ook direct naar een PDF-bestand of een van de vele andere populaire bestandsformaten scannen is mogelijk. De DocuColor 3535 heeft een zeer korte opwarmtijd en de eerste afdruk verschijnt al binnen 4,7 seconden (kleurafdruk in 10,4 seconden).

Om het aantal service-bezoeken te verminderen zijn de toner, de drum cartridges, de afvalcontainer en de fuser-module zo ontworpen dat een onervaren gebruiker deze zelf eenvoudig kan verwisselen. De installatie van de machine gaat snel en simpel, zonder de noodzaak van bijzondere elektrische aansluitingen. Implementatie in netwerken gaat heel eenvoudig en snel. De compacte DocuColor 3535 neemt niet meer dan 3,7 vierkante meter vloeroppervlak in beslag. Via Xerox is een breed scala aan gestreken en ongestreken papiersoorten van hoge kwaliteit verkrijgbaar, allemaal geoptimaliseerd voor de nieuwe machine.

De DocuColor 3535 is leverbaar vanaf circa medio maart 2003. Optioneel zijn een afwerkings- en niet-unit voor 1000 vel en verschillende software-producten van EFI, zoals EFI Velocity Workflow Software, de mobiele en internet-printoplossing EFI PrintMe Networks en de Fiery DocBuilder Pro 1.5 grootmontage-software. Distributie van de DocuColor 3535 en toebehoren loopt via directe verkoopagenten van Xerox, Xerox Document Houses en de Teleweb verkoopkanalen.

Over Xerox Europe
Xerox Europe is de Europese organisatie voor de verkoop en levering van een belangrijke reeks producten, oplossingen en diensten van Xerox Corporation, aangevuld met gebruiksmaterialen en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen. Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---

Deel: ' Nieuw kleurensysteem van Xerox werkt met nieuwe generatie toner '
Lees ook