Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 12-03-2003 Nieuwe politiechef basiseenheid Zuid/Haren Woensdag 12 maart 2003

Mevrouw Van der Geest benoemd per 1 maart

Hoofdinspecteur Monique van der Geest (38) is met ingang van 1 maart jl. benoemd tot unitchef basiseenheid Zuid/Haren van Regiopolitie Groningen. Mevrouw Van der Geest is inmiddels 17 jaar bij de politie en is afkomstig van Regiopolitie Utrecht. Vanaf 2000 is zij in dienst van Regiopolitie Groningen. Naast haar werk als unitchef volgt ze een studie aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn.

De politieloopbaan van Monique van der Geest begon in 1986. In dat jaar begon zij haar politieopleiding aan de politieschool De Boskamp Leusden. In 1987 werd ze geplaatst bij de gemeentepolitie in Amersfoort welk korps later opging in de politieregio Utrecht. In de periode tussen 1987 en 1994 doorliep mevrouw Van der Geest diverse functies en afdelingen. Ze deed dienst als politiemotorrijder, dagcoördinator, begeleider van nieuwe politiemensen en ze werkte in de basispolitiezorg en bij de recherche.

In 1994 begon Mevrouw Van der Geest als algemeen docent aan de politieopleidingsschool in Leusden. Daar vervulde ze ook een aantal neventaken waaronder vuurwapendocent, vertrouwenspersoon en lid van de ondernemingsraad. In 1998 startte ze met een HBO opleiding Personeel en Organisatie in Driebergen die ze in juni 2002 afrondde aan de Hanzehogeschool in Groningen.

In 2000 trad Van der Geest, als algemeen- en vuurwapendocent, in dienst van het Politie Opleiding- en Trainingscentrum in Zuidlaren. Eind 2001 werd ze geplaatst in een management-developmenttraject hetgeen resulteerde in een tweejarige stage bij Regiopolitie Groningen. Het eerste halfjaar liep ze stage aan basiseenheid Zuid-Haren, het bureau waarvan ze nu unitchef is geworden. Het tweede half jaar volgde ze een stage aan basiseenheid Centrum. Tijdens die stageperiode ontwikkelde ze een project op het gebied van fietsdiefstal en heling. In januari 2002 startte Mevrouw van der Geest met haar opleiding aan de Politieacademie in Apeldoorn. Eind 2003, uiterlijk begin 2004 rondt ze die studie af.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe politiechef basiseenheid Zuid/Haren '
Lees ook