Oad reizen


* Holten, 27 maart 2003
Oad Groep benoemt twee nieuwe directeuren
Per 1 april a.s. wordt de directie van de Oad Groep B.V. uitgebreid met de heren J. G. ter Haar als commercieel directeur en drs. C.A.G. Kalter RC als financieel directeur. Laatstgenoemde zal de huidige financieel directeur G. Ooms opvolgen, die na een 27-jarig dienstverband in september 2003 met pensioen gaat. Julius ter Haar (29) is de derde generatie van de familie Ter Haar in de directie van de Holtense reisorganisatie. Ter Haar's grootvader was in 1924 één van de grondleggers van de O.A.D. Zijn vader Joop ter Haar leidde het concern van 1966 tot 2002. De Oad Groep is een (onafhankelijk) familiebedrijf dat eigendom is van de familie Ter Haar. Julius ter Haar was, na zijn internationale opleiding aan de European Business School in Londen en diverse buitenlandse stages, binnen Oad Reizen verantwoordelijk voor de business units Busexcursie- en rondreizen en Groups, Incentives & Sports Travel.
Naast zijn directie-activiteiten zal de heer Ter Haar deze business units voorlopig blijven aansturen. De heer Christo Kalter (38) is bedrijfseconoom en registercontroller en sinds 1998 als concern controller werkzaam voor Oad Groep. Daarvoor vervulde Kalter functies in de accountancy, overheid en de farmaceutische industrie. Kalter volgt Gert Ooms op, die sinds 1976 aan Oad verbonden is, vanaf 1985 als financieel directeur. Na een overdrachts- en inwerkperiode zal de heer Ooms in september officieel afscheid nemen. Volgens algemeen directeur G.W. Boven is de uitbreiding van de directie noodzakelijk gezien de schaalvergroting (zowel door autonome groei als door acquisities) die de Oad Groep de laatste jaren heeft doorgemaakt. De Oad Groep behoort tot de drie grootste reisorganisaties van ons land en werd in 2002 verkozen tot beste allround reisorganisatie voor vlieg-, bus-, auto- en treinvakanties. De omzet bedroeg in 2002 EUR 631 miljoen, in dat jaar vervoerde Oad 701.000 passagiers. Bij de Oad Groep zijn ruim 1.500 medewerkers werkzaam.
De directie van de Oad Groep bestaat door deze wijzigingen per 1 april uit G.W. Boven (algemeen directeur), J.G. ter Haar (commercieel directeur), drs. C.A.G. Kalter RC (financieel directeur) en J.W.M. Verborg (adjunct-directeur en directiesecretaris). Oud-directeur Ir. J.G.J. ter Haar is President Commissaris van de Oad Groep.

V.l.n.r.: Dhr. G.W. Boven, Drs. C.A.G. Kalter RC, Ir. J.G.J. ter Haar,
Dhr. J.G. ter Haar, Dhr. G. Ooms, Dhr. J.W.M. Verborg.
* Holten, 14 maart 2003
Contract tussen KNVB en Oad Reizen getekend In Holten is het contract getekend dat Oad Reizen tot medio 2006 als exclusieve reispartner aan de KNVB bindt. Oad Reizen, behorend tot de drie grootste reisorganisaties van ons land, wordt verantwoordelijk voor de totale reisactiviteiten van het Nederlands Elftal, Jong Oranje en andere vertegenwoordigende elftallen, sponsors en officials. Het contract loopt tot en met de eindronde van het WK Voetbal 2006 dat in Duitsland zal plaatsvinden. Oad Reizen was al sinds 1988 actief als officiële supplier van de KNVB, met name voor het busvervoer. Binnen het nieuwe contract zal Oad Reizen ook alle vliegreizen van de KNVB voor haar rekening nemen.

Directeur-bestuurder betaald Voetbal van de KNVB H. Kesler, geflankeerd door de algemeen directeur van de Oad Groep G.W. Boven en verantwoordelijk business unit manager J. ter Haar.

Deel: ' Oad Groep benoemt twee nieuwe directeuren '
Lees ook