ALGEMENE ONDERWIJSBOND AOB

Onderwijsbonden weg bij onderwijscao

Onderwijsbonden boos uit CAO-onderhandelingen weggelopen

Het overleg over de CAO onderwijs is stuk gelopen. Na wekenlange onderhandelingen zijn de bonden weggelopen, omdat verder praten geen zin meer had. Het eindbod van de minister bleef te ver verwijderd van de eisen van alle vakorganisaties (Abvakabo, AOb, Onderwijsbond CNV, AVS en de CMHF).

De werknemers gingen uit van een salarisverhoging van 2,5 procent, zoals afgesproken in het sociaal akkoord. Het ministerie startte de onderhandelingen met 2 procent. De bonden waren bereid hun eisen tegen het licht te houden, maar het eindbod van het ministerie van slechts 2,2 procent en geen groei van de eindejaarsuitkering is absoluut onacceptabel voor de bonden.

Gerrit Stemerding, bestuurder van de Algemene Onderwijsbond en woordvoerder namens de bonden: 'Het onderwijs heeft te kampen met grote tekorten en slecht concurrerende arbeidsvoorwaarden. Ook nu wordt er niet echt geprobeerd deze voorwaarden te verbeteren. Het lijkt of er sprake is van politieke onwil om het probleem aan te pakken.'

Het ministerie gaf keer op keer te kennen de aantrekkelijkheid van werken in het onderwijs te willen vergroten. Een goed loonbod om dat te ondersteunen blijft helaas uit.

De bonden wachten op een uitnodiging van de minister om de onderhandelingen te hervatten, maar dat heeft alleen zin als de financiele ruimte groter is.

Voor een verdere toelichting geven de bonden ene persconferentie om 16.30 op Lange Voorhout 9 in Den Haag

voor meer informatie:
Marc Mathies (AOb) 06-53410159)
Kees van Kortenhof (OCNV) 06-53204736

26 mrt 03 15:57

Deel: ' Onderwijsbonden weg bij onderwijscao '
Lees ook