Openbaar Ministerie

Onderzoek dood jonge vrouw heropend

Het onderzoek naar de meer dan tien jaar geleden in Zaandam om het leven gebrachte Milica van Doorn wordt heropend. De 19-jarige vrouw werd op Tweede Pinksterdag 1992 dood gevonden in het water. Heropening gebeurt in het kader van een cold case-onderzoek. De hoofdofficier van justitie in Haarlem looft een beloning van 20.000 euro uit voor de gouden tip. De hoofdofficier in Utrecht looft een beloning van 35.000 euro uit voor de beslissende tip in het onderzoek naar de daders van de moord dan wel doodslag op de 36-jarige Antonie Pieter Pels. Hij werd op 18 februari vorig jaar doodgeschoten voor zijn woning in De Meern.

De hoofdofficier van justitie in Haarlem looft een beloning van 20.000 euro uit aan degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt die kunnen leiden tot de aanhouding, althans het bekend worden van de identiteit van de daders cq mededaders van de moord cq doodslag op de 19-jarige Milica Cornelia van Doorn. Maandagmorgen 8 juni 1992, Tweede Pinksterdag, omstreeks 8.55 uur, werd in het water van de Noordervaldeursloot, aan het begin van de Veldbloemenweg, bij r.k. de kerk, in de wijk Kogerveld in Zaandam (gemeente Zaanstad) het stoffelijk overschot van de 19-jarige Milica van Doorn aangetroffen. De politie in Zaanstreek-Waterland heeft destijds een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leverde geen dader(s) op. In het kader van het Cold Cases-onderzoek hebben politie en justitie besloten het onderzoek te heropenen. Heeft u informatie met betrekking tot dit misdrijf, belt u dan met de regiopolitie Zaanstreek-Waterland, afdeling Centrale Recherche, telefoon 075-6271348 of 0900-8844, of schrijft u naar: Politie Zaanstreek-Waterland, afdeling recherche, Postbus 400, 1544 ZG Zaandijk.

De hoofdofficier van justitie in Utrecht looft een beloning van 25.000 euro uit aan degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt die kunnen leiden tot de aanhouding, althans het bekend worden van de identiteit van de daders cq mededaders van de moord cq doodslag op de 36-jarige Antonie Pieter Pels. Het slachtoffer werd op maandagavond 18 februari 2002 voor zijn woning aan de Keerkring in de Utrechtse gemeente De Meern doodgeschoten. Naar aanleiding van de aanslag werd een recherchebijstandsteam geformeerd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het slachtoffer in het criminele Utrechtse milieu onderhield. Hij werd hier ook wel 'Arnold Pin' genoemd, een naam die vermoedelijk verband hield met het kraken van geldautomaten. Onderzoek naar de daders van dit misdrijf bleven tot nu toe zonder resultaat. Heeft u informatie met betrekking tot dit misdrijf, belt u dan met de regiopolitie Utrecht, Recherchebijstandsteam Keerkring telefoonnummer 030-2396851, of schrijft u naar: Politie Utrecht, RBT Keerkring, Postbus 8300, 3503 RH, Utrecht.

Binnenkort verschijnen elders op deze site (rubriek opsporing, categorie raambiljetten) de bedoelde raambiljetten met foto's van beide slachtoffers.

Deel: ' Onderzoek dood jonge vrouw heropend '
Lees ook