Organon en Intervet bouwen websites met DialogServer van Tridion

Organon en Intervet gaan op XML gebaseerde content management software gebruiken voor uiteenlopende doeleinden

Amsterdam, 30 juli 2001 - Tridion, leverancier van op XML gebaseerde web content management software, gaat Tridion DialogServer leveren aan Organon en Intervet, twee business units van de Pharma-divisie van Akzo Nobel. Zowel Organon als Intervet zullen DialogServer inzetten om wereldwijd een heldere, internationaal herkenbare uitstraling en boodschap neer te zetten en tegelijk dicht bij de lokale klant te staan. DialogServer is al in gebruik bij de Coatings-divisie van Akzo Nobel.

"Steeds meer multinationals zetten Tridion DialogServer in als een global platform om gelokaliseerde websites centraal te managen. De keuze van Organon en Intervet voor Tridion DialogServer bevestigt dat opnieuw. We hebben een goede propositie: een enterprise web content management oplossing gebaseerd op XML met een volledig open architectuur, aldus Marc Broekema, Managing Director van Tridion B.V."

Organon
Organon wil beschikken over een hulpmiddel waarmee de communicatie van het corporate image op het internet aanzienlijk wordt vergemakkelijkt. Doorslaggevend in de keuze voor DialogServer waren de Blueprinting functionaliteit van de software, de XML-ondersteuning, de lokalisatie- en personalisatiemogelijkheden, de snelle implementatie en roll-out en tot slot de openheid als het gaat om de integratie met backoffice systemen.

De eerste stap wordt het aanbieden van informatie in verschillende talen, maar Organon wil snel toe naar het aanbieden van informatie die de individuele gebruiker op zijn eigen wensen kan afstemmen. De sites die met behulp van DialogServer worden gebouwd, zijn de corporate site Organon.com (en al zijn lokale afgeleiden) en de psychiatrische portal PsychiatryMatters.md. Dankzij DialogServer kunnen de lokale werkmaatschappijen van Organon straks op een laagdrempelige manier een of meer sites opzetten op basis van het Organon.com-stramien. Daarnaast is het met DialogServer mogelijk bezoekers uit verschillende landen, naast de algemene internationale content, specifieke lokale content aan te bieden. PsychiatryMatters.md is een online-service voor artsen met interesse in psychiatrie, die tot stand komt door samenwerking met gerenommeerde wetenschappelijke uitgevers zoals Excerpta Medica (een Elsevier-onderdeel) en Science Press. Organon gaat deze 'one-stop-shop'-site met DialogServer actueel houden en aanbieden in verschillende talen. In totaal gaat het bij Organon om 66 sites.

Intervet International
Zusterbedrijf Intervet International, een fabrikant van veterinaire geneesmiddelen, zal Tridion DialogServer inzetten voor het managen van de content en de corporate identity van de corporate website en 55 lokale organisaties. Met Tridion DialogServer start Intervet met de uitbreiding van haar internetactiviteiten. De onderneming wilde haar aanwezigheid op het internet pas uitbreiden als zij een tool had gevonden waarmee de content en de uitstraling van de corporate en de lokale afgeleide sites centraal kon worden gemanaged.

De lokale werkmaatschappijen van Intervet kunnen op eenvoudige wijze hun eigen lokale site(s) opzetten op basis van de Intervet.com blueprint. Intervet koos voor Tridion vanwege de XML-ondersteuning, de Microsoft architectuur, de gebruiksvriendelijke interface en de Blueprinting functionaliteit.

Tridion en Tridion DialogServer
Tridion is een toonaangevende leverancier van web content management software, met als belangrijkste product Tridion DialogServer. Tridion DialogServer geeft bedrijven de mogelijkheid hun content actueel te houden, te beheren en te hergebruiken voor meerdere websites, kanalen en bedrijfsapplicaties op een consistente en kost effectieve manier.

Tridion DialogServer heeft een platform-onafhankelijke, op componenten gebaseerde architectuur en maakt gebruik van open internetstandaards zoals XML, COM+ en JAVA. Dit zorgt voor een naadloze integratie met andere bedrijfsapplicaties.

Deel: ' Organon en Intervet bouwen websites met Tridion DialogServer '
Lees ook