Gemeente Dordrecht


---

Oudkomers ontvangen certificaat Nederlandse taal

Vincent Brinkhof
Op donderdag 13 februari is het zo ver. Zestien `oudkomers' ontvangen dan uit handen van wethouder Spigt een certificaat omdat zij met goed gevolg een cursus Nederlands hebben doorlopen.

De cursisten volgden de cursus vrijwillig in het kader van nieuw beleid van de gemeente gericht op inwoners van 18 jaar en ouder die niet in Nederland zijn geboren, hier al langere tijd legaal verblijven, maar niet verplicht zijn om een inburgeringsprogramma te volgen. De cursus is bedoeld om deze oudkomers beter Nederlands te leren en zo hun kans te vergroten op volwaardige deelname aan de (Dordtse) samenleving.

De cursus startte in december en had als thema `werk'. Achttien mensen namen deel; zestien deelnemers waren daarin succesvol. De deelname was niet vrijblijvend. Bij aanvang van de lessen betaalden de cursisten EUR 100 statiegeld. Bij minder dan 10% afwezigheid krijgen zij dat terug. Als beloning voor hun geleverde prestatie - een intensieve cursus gedurende drie maanden- ontvangen zij een bonus van EUR 200,-.

De werving voor de cursussen Nederlands voor oudkomers met een thema verloopt via advertenties in het weekblad `de Stem van Dordt'. Eind februari start er een nieuwe werving voor een cursus die start in april.

Deel: ' Oudkomers ontvangen certificaat Nederlandse taal in Dordrecht '
Lees ook