Gemeente Nuenen


14/03/2003
Overhandiging FSC-voorzittershamer door WWF

Op woensdagmiddag 26 maart a.s. om 14.00 uur zal waarnemend burgemeester mr. W.R.Ligtvoet een voorzittershamer van FSC-hout in ontvangst nemen. Deze hamer wordt op het gemeentehuis uitgereikt door vertegenwoordigers van het Wereld Natuur Fonds en FSC-Nederland. De overhandiging van een FSC-voorzittershamer, gelijktijdig aan alle burgemeesters van Nederland op 26 maart, vormt de start van de FSC-campagne die het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland tot en met 30 april 2003 zullen voeren.

De hamer wordt aangeboden onder het motto "Spaar het woud, gebruik FSC-hout" en stel FSC als norm voor houtgebruik in gemeentelijke projecten. Met de keuze voor FSC-hout wordt niet alleen de natuur geholpen, maar ook de honderden miljoenen mensen die in en van het bos leven.

Ontbossing is een grote bedreiging voor de natuur en de wereld. Jaarlijks verdwijnt 150.000 vierkante kilometer natuurlijk bos (bijna vier keer Nederland). Goed bosbeheer volgens de maatstaven van de internationale, onafhankelijke organisatie Forest Stewardship Council (FSC) is de bewezen oplossing om verwoesting van bos te stoppen. Het FSC-keurmerk is het enige keurmerk dat garandeert dat hout uit goed beheerde bossen komt.

Deel: ' Overhandiging FSC-voorzittershamer door WWF in Nuenen '
Lees ook