Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-03-2003
Persberichten vrijdagmiddag 14 maart 2003 Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tm. 17-03-03/08.00 uur

Aanrijding met letsel

DALEN Vanmorgen ontstond op de N34 thv. hm.paal 51.7 een aanrijding. Omdat het verkeer in verband met wegwerkzaamheden van rijkswaterstaat ter plaatse geregeld werd door verkeerslichten, moest een 67-jarige bestuurster uit Hengelo met haar auto voor het rode licht stoppen. Bij haar in zat een 58-jarige plaatsgenote. Een 58-jarige vrouw uit Coevorden zag dit echter te laat en botste met haar auto tegen de achterzijde van haar voorgangster. Als gevolg hiervan schoot de auto van de dames uit Hengelo rechts van de rijbaan af een sloot in. De 67-jarige bestuurster uit Hengelo is met onbekend letsel overgebracht naar het streekziekenhuis in Hardenberg. Haar inzittende is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De vrouw uit Coevorden werd eveneens voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Winkeldiefstal

ASSEN Heeft vanmiddag een 57-jarige man uit Groningen een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Neptunuspassage. De man nam een stuk kaas en twee pakjes geraspte kaas weg.

De man kreeg een transactie van 115.

ASSEN Bij een winkel aan de Oudestraat ging vanmiddag het alarm bij de uitgang af. Toen personeel een 27-jarige uit Boekarest afkomstige man er op aan sprak en de zaak wilde onderzoeken nam hij de benen. In de Rolderstraat werd de man door zijn achtervolgers in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Tijdens de fouillering droeg de man zijn reeds nieuw gestolen trui met fleecejack. Een paar gestolen schoenen kwamen eveneens onder de kleding tevoorschijn. Totale waarde 102,85. De man was bij een vriend in Assen op vakantie. Hij kreeg een dagvaarding

Controle drugs

EMMEN Vanmorgen werd een koffieshop aan de Kolhoopstraat gecontroleerd. Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd.

Aanhouding tasjesdieven

HOOGEVEEN Gisteravond werd een 22-jarige vrouw van haar schoudertas beroofd die ze in haar fietstas had gestopt. Het feit werd gepleegd op de Grote Beer door 2 knapen die de tas uit de fietstas pakten en er vandoor gingen. Kort hierop werden twee jongens die aan het opgegeven signalement voldeden aangetroffen in de Hoofdstraat waarna ze werden aangehouden en ingesloten. Beide uit Hoogeveen afkomstige jongens, 19 en 17 jaar oud, bekende vandaag de diefstal. Zij mogen zich voor justitie verantwoorden.

Oproep getuigen

HOOGEVEEN Vanmorgen omstreeks 08.00 uur reed een 15-jarige meisje uit Hoogeveen over de Atlaslaan in de richting van de Nadirlaan. In de bocht Atlaslaan/Nadirlaan kwam uit tegengestelde richting een tractor met aanhanger aangereden. Met name de aanhanger slingerde nogal waardoor het meisje schrok en doordat ze de kar moest ontwijken ten val kwam. Ze werd niet door de combinatie geraakt doch liep door de val enige verwondingen op. Het betrof hier een combinatie waarvan of de tractor of de aanhanger geel van kleur was. De bestuurder was een blanke jongeman van ongeveer 20 jaar oud en hij had blond stekeltjes haar. Tevens was de tractor voorzien van grote banden. Tijdens het ongeval liep er een mogelijke getuige, een meisje met zwart lang opgestoken haar van ongeveer 17 jaar, in de buurt. De politie wil graag in kontakt komen met eventuele getuigen van dit ongeval via 0900-8844.

Oplichter c.q. dief aangehouden

HOOGEVEEN Begin deze maand werd een 29 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in Hoogeveen. De man was vanaf november 2002 bevriend geraakt met een 19-jarige jongedame uit Hoogeveen. Middels allerlei verzinsels/zielige praatjes wist hij het vertrouwen van de jongedame en haar ouders te winnen en verbleef hij bij het Hoogeveense gezin. Gedurende de periode dat de man het vertrouwen genoot van de familie nam hij zowel de bankpas van de ouders als zijn vriendin weg en pinde geld. Ook kocht hij o.a. kleding, een laptop, een mobiele telefoon met de gestolen bankpassen. Verder bleek de man diverse schulden te hebben gemaakt bij diverse bedrijven. Nadat de familie de zaak ontdekt had en aangifte had gedaan had de man reeds de benen genomen. Nadat de man toch nog weer kontakt met zijn vriendin had opgenomen kon hij na overleg met justitie aangehouden worden. De man is geen onbekende van de politie. Hij moest gisteren voor de raadkamer verschijnen alwaar werd besloten de man vast te houden.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 14-03-2003 '
Lees ook