Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 15-03-2003
Persberichten zaterdag 15 maart 2003
Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tm. 17-03-03/08.00 uur

Alcomobilist

FREDERIKSOORD Gisteravond is een 41-jarige man tijdens een alcoholcontrole op de MAJ. Van Swietenlaan bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies 415 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding.

Winkeldiefstal

MEPPEL Een 12-jarige jongen uit Staphorst is gistermiddag aangehouden terzake winkeldiefstal. De knaap nam bij een supermarkt aan de Kleine Oever een blikje frisdrank en vier rollen snoep weg ter waarde van 1,24. Hij werd gesnapt door een oplettende medewerkster. Er is een HALT-proces-verbaal opgemaakt.

Jongen met neppistool aangehouden

PEIZE Gistermiddag is op een schoolplein aan de Kipkampen een 17-jarige jongeman aangehouden die in het bezit was van een op een echt pistool gelijkend vuurwapen. Dit pistool, voor afdreiging geschikt vuurwapen, bleek een aansteker te zijn. De jongeman deed vrijwillig afstand van het wapen.

Aanrijding met alcohol

BUNNE Vannacht reed een 38-jarige vrouw uit Zuidlaren over de Noordenveldweg in de richting van Peize. Ter hoogte van de rotonde met de Bunnerveenseweg en de Burchtweg reed de vrouw op de rotonde rechtdoor en kwam tot stilstand tegen enkele verkeersborden. Van de vrouw ,die 740 ug/l blies, werd het rijbewijs ingevorderd.

ASSEN Vannacht zagen agenten dat de bestuurder van een personenauto tegen de geboden verkeersrichting inreed, vanaf de Torenlaan de Brinkstraat in. Daarop werd de achtervolging ingezet en constateerde men dat de bestuurder met inzittende er vandoor ging. Via de Noordersingel, Javastraat, Oostersingel en Zuidersingel botste de auto van de heren tegen een verkeersgeleider in de bocht op het Kerkplein. Ondanks de schade aan verkeersgeleider en auto reed men door richting Collardslaan. Na nog een aantal verkeersgeleiders geraakt te hebben kwam men op de Collardslaan tot stilstand. Na onderzoek bleek dat de bestuurder, een 18-jarige man uit Hooghalen, onder invloed reed. De man blies 650 ug/l. en was tevens niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg daarvoor een dagvaarding. Tijdens fouillering van de heren werd een groot geldbedrag aangetroffen waarvan de herkomst niet duidelijk is geworden. Ook de inzittende, een 20-jarige man uit Hooghalen, is aangehouden. Onderzoek volgt.

Aanrijding letsel

HOOGERSMILDE Een 30-jarige man uit Tweede Exloermond is gisteravond met zijn motor door onbekende oorzaak ten val gekomen op de oprit van de N381. De man kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Hij brak hierbij zijn been en is overgebracht naar het WZA.

Woninginbraken

ZUIDLAREN Gisteravond is er ingebroken in een woning aan de Zuiderstraat. Door het forceren van een aantal deuren en kozijnen kon men binnen komen. In de woning werden o.a. sieraden weggenomen.

Er is gisteravond/afgelopen nacht eveneens ingebroken in een woning aan De Gording. Hier werd de garagedeur opengebroken en werd er geld ontvreemd.

Bedreiging

WESTERBORK Vanmorgen werd een 26-jarige Assenaar bedreigd en mishandeld terwijl hij wandelde in een jachtveld aan de oude weg naar Orvelte. Omdat de man al vaker een man met een niet aangelijnde hond zag lopen, en deze daarover al eerder had aangesproken, besloot hij ook nu er iets van te zeggen. De man met hond, die in gezelschap van een vrouw was, sloeg daarop de melder tot 2 keer toe in zijn nek en bedreigde hem met de dood. De melder is daarop in zijn auto gestapt en weggereden. De dader heeft de man tot Hooghalen in een auto achtervolgd.

Horecaproject Assen

ASSEN Tijdens controle de afgelopen nacht in het kader van het horecaproject werden geen bijzonderheden geconstateerd. Het was een rustige gezellige avond.

Zakkenrollen

ASSEN Vanmorgen deed een 62-jarige vrouw uit Assen aangifte van zakkenrollen. De vrouw liep met de fiets aan de hand over de markt aan de Brinkstraat toen ze aangestoten werd door een klein persoon met blond haar. Even later ontdekte ze dat haar boodschappentas met inhoud uit de fietstas was ontvreemd. Het is niet duidelijk of het om een man of een vrouw ging.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 15-03-2003 '
Lees ook