Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 17-03-2003
Persberichten maandagochtend 17 maart 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Perspiket + voorlichting tot donderdagmiddag

Met drank op de bocht uit
MEPPEL Zondagavond even na 21.30 uur reed een 25-jarige man uit Staphorst met zijn auto over de Werkhorst. Daar vloog hij de bocht uit, waarschijnlijk door overmatig drankgebruik. Bij de ademtest blies hij 940. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vrouw gewond bij ongeval
DE PUNT Zondagavond tegen 18.45 uur raakte een 57-jarige vrouw uit Schipborg om onduidelijke redenen naast de rijbaan van de N34. Ze reed richting Groningen en kwam in de rechterberm en eindigde vervolgens in de sloot aan de linkerkant. Ze liep daarbij diverse verwondingen op en is naar het Martiniziekenhuis gebracht.

Alcohol in het verkeer
EELDE Zondagmiddag controleerde de politie een 33-jarige vrouw uit Groningen op de Burg. Legroweg. Ze blies bij de ademtest 290, wat haar een boete opleverde van 190.
EMMEN Zondagavond tegen 18.45 uur reed een 36-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Wolfsbergenweg terwijl hij flink had gedronken Bij de ademtest blies hij 1210. Zijn rijbewijs kon hij inleveren. Dat is ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een dagvaarding mee. Zondagnacht omstreeks 0.30 reed een 27-jarige Rotterdammer met zijn auto over de Splitting. Bij controle blies hij 365. Ook had hij nog ruim 76 Euro aan boetes openstaan. Die zijn direct betaald. DALEN Zondagnacht tegen 0.30 uur reed een 44-jarige man uit deze plaats met zijn auto over de Hoofdstraat. Hij had gedronken. De ademtest kwam uit op 380, wat hem een dagvaarding opleverde.

Woninginbraken
ASSEN Zondagavond tussen 18.45 en 21.30 is ingebroken in een woning aan de Mozartplaats. Om binnen te komen heeft de dader de voordeur opengebroken. De 43-jarige bewoner mist onder meer een videocamera en sieraden.
Omstreeks 0.50 hoorde een 82-jarige bewoner van de Nobellaan vreemde geluiden in zijn woning waarna hij naar beneden ging. Daar stond hij oog in oog met een inbreker. Er ontstond een worsteling waarbij de bewoner aan zijn hand gewond raakte. De inbreker verliet de woning zonder iets mee te nemen.

Snelkraak voor rookartikelen
ZUIDLAREN Zondagnacht rond 2.45 uur is ingebroken in een winkel in de Stationsweg. Het raam van de voordeur is ingegooid en uit de winkel verdween een hoeveelheid rookartikelen. De 42-jarige eigenaar deed aangifte.

Brand clubgebouw
WEZUPERBRUG Zondagavond tegen 23.00 uur is brand ontdekt in het clubgebouw van de ijsvereniging. Het gebouw brandde geheel uit. De oorzaak is onbekend.

Autobrand
ASSEN Zondagnacht rond 3.00 uur is brand ontstaan in een personenauto in de Thorbeckelaan. De oorzaak is onbekend. De brandweer bluste de brand. Een vrachtauto die naast de brandende auto stond geparkeerd liep ook schade op.

Muziekinstallatie in beslag genomen na overlast EMMEN Zondagavond is aan de Landschaplaan een muziekinstallatie in beslag genomen nadat de 24-jarige bewoner ondanks een eerdere waarschuwing de omgeving bleef teisteren met veel te luide muziek.

Lastige klant uit de trein gehaald
HOGEVEEN Zondagavond rond 20.30 uur is op het station in Hoogeveen een 42-jarige man uit Nijmegen uit de trein gehaald. De man die flink had gedronken viel passagiers en conducteurs voortdurend lastig, waarna de politie werd gebeld. De man is ingesloten in het politiebureau en zal na ontnuchtering worden verhoord, waarna hij met een proces-verbaal op zak de reis mag voortzetten.

Zender uit de lucht gehaald
NIEUW BUINEN Zondagavond is de Lady Dynamite uit de lucht gehaald. De 41-jarige zendpiraat is gepeild waarna de zender in beslag is genomen.

Veelvuldig gesignaleerde man aangehouden
ASSEN Maandagmorgen is een 32-jarige man uit Assen aangehouden die maar liefst 136 niet uitgevoerde straffen achter zijn naam had staan. Alle signaleringen samen zijn goed voor in totaal 243 dagen gevangenisstraf. De man is tot half november onder de pannen.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 17-03-2003 '
Lees ook