Korps: Friesland, plaats: Fryslân 7-03-2003
Politieberichten van 7/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: vernieling auto
Van donderdag op vrijdag werden vernielingen aangericht aan een personenauto, die geparkeerd stond aan de Groeneweg. De rechter achterruit werd ingegooid en in de auto werd een armsteun vernield. Voor zover nu kon worden nagegaan werd er niets uit de auto weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend. De eigenaar van de auto, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Burgum: vernieling
Afgelopen week werden bij de voetbalvereniging "Burgum" aan de Burgemeester Bothenius Lohmanlaan verschillende vernielingen gepleegd. Op het terrein werden twee doelnetten en twee vangnetten met een scherp voorwerp kapot gesneden. De schade bedraagt ongeveer 500.- Een medewerker van de voetbalvereniging, een 54-jarige inwoner van Burgum, heeft aangifte gedaan.

Grou: vernielingen
De afgelopen weken werden in Grou een groot aantal vernielingen aangericht aan geparkeerde personenautos. Vooral in buurt : It Skutsje, Tsjotter en Vlet, maar ook de Meersweg, Oosterveldstraat en de Baai werden autos ontdaan van spiegels, antennes en ruitenwissers. Ook werden enkele verkeersborden gedemonteerd en weggegooid. Voorts werden een aantal lampen vernield op de steiger aan de Meersweg. Dit gebeurde veelal in de nachtelijke uren van de weekenden. In de meeste gevallen werd aangifte gedaan bij de politie.
Naar aanleiding daarvan zijn er verschillende buurtonderzoeken verricht, waarbij een aantal zeer bruikbare tips uit de burgerij binnenkwam. Ook werd in de omgeving waar de vernielingen plaatsvonden extra gesurveilleerd.
Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanhouding van een groep jongens uit Grou variërend in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Na verhoor van deze jongeren bleek dat 3 jongens uit deze groep de vernielingen hadden gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De totale schade wordt geschat op 2500 euro. Alle verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Augustinusga: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Boskkamp. De linker achterruit werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler met wisselaar weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Augustinusga, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak woning
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Lavermanstraat. De achterdeur werd opengebroken. Uit de woning werden sieraden, een computer en een dvd-speler weggenomen. De 37-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 07-03-2003 '
Lees ook